Újabb magyar siker a vízilabda Világligában

2007.07.05. 19:49
A magyar férfi vízilabda-válogatott újabb győzelmet aratott a Budapesten zajló Világliga-selejtező kettes csoportjában. Kemény Dénes együttese ezúttal azokat a spanyolokat verte magabiztosan három góllal, akiket a tavaszi melbourne-i világbajnokság elődöntőjében csak hosszabbítás után tudott legyőzni.

A románok szerdai legyőzése után a magyar férfi vízilabda-válogatott második fellépésén a spanyolok legjobbjaival szemben is nyert a Világliga-selejtező kettes sorszámú európai csoportjában, a Margitszigeten.

A legutóbbi csatát a két együttes a tavaszi, melbourne-i világbajnokság elődöntőjében vívta, s akkor hatalmas küzdelemben, a hosszabbításban kerekedett felül riválisán a magyar válogatott 12-11-re.

Az első percekben egymásnak estek a felek, s Kiss Gergely jóvoltából már az első hazai akció gólt eredményezett, majd Varga Dániel lőtte ki a bal felső sarkot emberelőnyben (2-0). A magyar együttes a folytatásban is hatékonynak bizonyult, így az első negyed végére már négy góllal vezetett (5-1).

Kemény Dénes együttese a folytatásban is hatékonynak bizonyult, azonban a védekezésben már akadtak hibák, így ez a negyed döntetlennel zárult. A kölcsönös rontások percei jellemezték sokáig a harmadik negyedet, így ebben a játékrészben mindössze két gól született.

A zárónegyedben két gyors magyar gól jelezte, hogy ezen a napon egyértelműen a jobbik csapat, a magyar. A folytatásban ugyan háromszor is betaláltak a spanyolok, de ezzel csak a vereség mértékén változtattak

"Hamar elhúztunk, kicsit irreális is volt a különbség, ettől valamelyest leeresztettünk a végén. Szerencsére nem volt olyan szoros meccs, mint a világbajnoki elődöntő. Úgy gondolom, felfogásban nagyon sokat javultunk, de védekezésben még mindig van mit fejlődni" - nyilatkozta a mérkőzés után Kemény Dénes szövetségi kapitány.

Eredmény, Világliga-selejtező, európai 2. csoport,
2. játéknap:
Magyarország-Spanyolország 12-9 (5-1, 4-4, 1-1, 2-3)
góldobók: Kiss G., Varga Dénes, Benedek, Madaras, Biros 2-2, Varga Dániel, Kis G. 1-1, illetve F. Perrone 3, Piralkov 2, Molina, X. Garcia, R. Perrone, Perez 1-1