Százmillió forintot nyert egy magyar pókeres

2007.10.11. 18:37
Második lett a badeni Europen Poker Tour-versenyen Kaló Dénes Tamás, aki ezzel 375 ezer eurót nyert.
Kaló Dénes Tamás

Az European Poker Tour a legnagyobb és legsikeresebb európai versenysorozat a profi póker világában. A többek között Barcelonában, Londonban, Prágában, Monte Carloban, vagy éppen Badenben megrendezett versenyeken a résztvevők több százezer, akár millió eurós díjakért küzdenek. A nevezési díj ezeken a versenyeken nyolcezer euró, amely önmagában is egy kisebb vagyon.

Európa egyik legnagyobb kaszinója adott otthont október 7-10. között az EPT harmadik állomásának. A versenyen 282 résztvevő között tíz magyar résztvevő indult el, köztük az egyik legismertebb magyar pókeres, Tóth Richárd is.

A kisesés rendszerű versenyen a végső, döntő asztalra jutott nyolc játékos közzé Kaló Dénes Tamás is beverekedte magát, ahol angol, amerikai, orosz, holland, német és svájci ellenfele is volt.

Kaló Dénes türelmes, és esetenként nagy önfegyelmet igénylő játékkal mind előrébb és előrébb jutott. Zsetonjai sokszor vészesen megfogyatkoztak, de mindig sikerült talpra állnia. Végül az utolsó két versenyző közzé jutva, angol ellenfelével kellett felvennie a küzdelmet. A döntő partiban azonban ellenfele sokkal jobb lappal adta meg all in hívását, és Fortuna nem sietett Dénes segítségre.

A versenyen a teljes díjalap több mint 2 millió euró, míg az első díj 670 ezer euró volt. Kaló Dénes a második helyezésért 375 ezer eurót vihetett el, ami az eddigi legnagyobb, magyar versenyző által nemzetközi porondon elért pókernyeremény. Az eddigi rekordot Tóth Richárd tartotta a tavaly Las Vegasban nyert 333 ezer dollárral.

Kaló Dénes a Europen Poker Masters sorozat tavalyi bécsi állomásán szintén a második helyen végzett, akkor éppen Tóth Richárd mögött, bár a bécsi második hely csupán 50 ezer eurót ért.

A döntő asztal helyezettjei és díjai, euróban:

1. Julian Thew, Anglia, 670 800
2. Kaló Dénes Tamás, Magyarország, 375 000

3. Vladimir Poleshchuk, Oroszország, 225 000

4. Thomas Fuller, Egyesült Államok, 160 820

5. Thierry van den Berg, Hollandia, 227 000

6. Manfred Hammer, Németország, 105 000

7. Ted Lawson, Egyesült Államok, 83 600

8. Anton Allemann, Svájc, 60 000