Egy kurva jobban keres, mint egy leszbikus élsportoló

2007.10.13. 12:32
A három olimpián résztvevő harminckét éves vívó, Imke Duplitzer azt állítja, megfagyott körülötte a levegő, mióta bevallotta másságát. Az Athénban második sportoló az elmúlt három évben egyszer sem adott tévéinterjút.
Imke Duplitzer

Néhány évvel ezelőtt vallotta be a 2004-es olimpián ezüstérmet szerző német női párbajtőrcsapat tagja, Imke Duplitzer homoszexualitását. Honlapján is büszkén hirdeti másságát, a német Bildnek azonban panaszkodó interjút adott.

Azzal a viccel kezdte, hogy az a különbség egy prostituált és leszbikus élsportoló között, hogy előbbi mindig jobban fog keresni. "Tudom, hogy vacak és idegesítő a vicc, de ez a valóság, még ha szörnyű is. Egy kurva biztosan jobban keres."

Duplitzer elmondta: az athéni olimpia óta eltelt három évben is érezte, hogy megbélyegzik, ezért nem adhatott egyetlen tévéinterjút sem, nincs menedzsere, és nincsenek szponzori szerződései, egész életében nem is volt soha.

Szerinte romlott az elmúlt években a melegek megítélése hazájában, ő pedig szomorúan tapasztalja, ha egy edzés után tusolni indul, akkor a már bentlévők menekülnek a zuhany alól, és azonnal törölközőt tekernek testük köré.

Pontosan tudja, hogy a háta mögött miként beszélnek róla, milyen szavakkal illetik, irritálónak tartják, mert felvállalta másságát. "Csak látszólag éreznek együtt velem. Belefáradtam a küzdelembe, lelkileg nagyon megterhelő a helyzet" - összegzett.