Nem nyaktörés, csak agyrázkódás

2007.10.29. 15:29
Bő egy hónapon belül a harmadik Philadelphia Flyers-játékost tilthatják el hosszú időre az amerikai jégkorongligában.

Agyrázkódással és orrtöréssel megúszta Patrice Bergeron, az NHL-ben szereplő Boston Bruins csatára Philadelphia Flyers-es ellenfelének vasárnapi akcióját. Randy Jones az első harmadban kente a palánkra Bergeront, aki valamiért egyáltalán nem számított a hátulról érkező ellenfélre. Az egyébként szintén nem mimózalelkéről híres csatár arccal esett a plexinek, és utána teljesen kifeküdt, bár néhány másodperc után annyi azért látszott, hogy legalább lélegzik. A tévéfelvétel alapján nyakát is szeghette volna, de a kórházban kiderült, hogy sérülései kevésbé súlyosak.

Jones ijedten nyilatkozott a Philadelphia 2-1-es győzelmével végződött meccs után - a játékost végleges kiállítással büntették -, mondván, nem szándékosan tette, amit, egyébként pedig Bergeron bocsánatát kéri.

Egyelőre kérdés, mennyi időre tiltják el Jonest. A helyzet érdekessége, hogy ugyancsak a Philadelphiában játszik az a Jesse Boulerice, aki két hete huszonöt meccset kapott, meg az a Steve Downie, aki húszat szeptember végén. Boulerice október 10-én tarolta le brutálisan a vancouveri Ryan Kesslert.

Downie pedig egy szeptember végi felkészülési méredzkedésen intézte el Dean McAmmondot, az Ottawa Senators játékosát, akit dettó agyrázkódással kellett hoszpitalizálni.

Igaz, egyértelműnek tűnik, hogy Boulerice szét akarta verni Kessler, Downie pedig McAmmond fejét, Jones megmozdulása esetében viszont elképzelhető, hogy valóban nem Bergeron végleges kiiktatása volt a célja.

És a slusszpoén a végére. Volt idő, amikor Downie és Boulerice nem egy csapatban vitézkedett, hanem az egyik a Dallasban, a másik a Carolinában. Egymásra találtak. Downie nyert, egy perfekt balhorogból fakadó K. O.-val.