Folytatódik Talmácsi és Szávay versenyfutása

2007.12.18. 17:04
Az év legjobb sportolói már ismertek, a legjobbak kitüntetésére azonban csak szerda este kerül sor. Idén olyan sportágak legjobbjai futhatnak be, amelyek az elmúlt években szinte nem is szerepeltek a ranglistán.

Nem történt változás az 50. Év sportolója választás voksolásának második körét követően sem, így a szerdai díjátadón a Horváth Viktor, Kulcsár Krisztián vagy Talmácsi Gábor trióból kerül ki a férfi győztes.

A második lépcsőben - amelyre a női kézilabda világbajnokság, a debreceni rövidpályás úszó Európa-bajnokság, valamint a versenytánc-világbajnokság miatt volt szükség - rengeteg szavazat érkezett, különösen Cseh Lászlóra, aki a kontinensviadalon 200 és 400 méter vegyesen is világcsúccsal diadalmaskodott, míg 200 pillangón országos csúccsal nyert, azonban ez sem változtatta meg az első három sorrendjét.

A férfiaknál Talmácsi a legesélyesebb, a nőknél Szávay Ágnes is befuthat, bár neki nagy riválisa lesz a kajakos Kovács Katalin.

A csapatoknál idén nem lesz az első három közt a kétszeres ezüstérmes férfi vízilabda-válogatott, Kemény Dénes viszont jelölt a kapitányok között. Az edzőknél folytathatja kiváló sorozatát Fábiánné Rozsnyói Katalin.

A gálaestre meghívót kaptak az elmúlt 50 év díjazottjai, így ott lesz az első férfi győztes, Polyák Imre birkózó, valamint a legtöbbször élen végzett Egerszegi Krisztina és Balczó András. Előbbit nemrégiben Prima Primissima díjjal tüntették ki.

A Sportcsillagok Gálaestjét, ahol fény derül a győztesek személyére, szerdán fél héttől a Sport 1 televízió élőben közvetíti.

Az Év sportolója díj dobogósai:

Férfiak: (ABC sorrendben):1. Horváth Viktor (öttusa) 2. Kulcsár Krisztián (vívás) 3. Talmácsi Gábor (gyorsasági motor)
Nők: 1. Csomor Erika (triatlon) 2. Kovács Katalin (kajak-kenu) 3. Szávay Ágnes (tenisz)
Csapat: 1. Férfi kardcsapat 2. Kozmann György, Kolonics György (kenu kettes) 3. Női asztalitenisz-válogatott
Szövetségi kapitányok: 1. Angyal Zoltán (kajak-kenu) 2. Kemény Dénes (vízilabda) 3. Nébald György (vívás)
Edzők: 1. Fábiánné Rozsnyói Katalin (kajak-kenu) 2. Kuharszky Zoltán (tenisz) 3. Kulcsár Győző (vívás)