Szávay párja sérülése miatt búcsúzott az Ausztrál Opentől

2008.01.21. 08:51
Szávay Ágnes számára befejeződött az ausztrál nyílt teniszbajnokság. A magyar teniszező egyesben és női párosban már korábban búcsúzott, a vegyespárost pedig párja, az indiai Leander Paes sérülése miatt volt kénytelen feladni.

Szávay Ágnes befejezte szereplését az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután az indiai Leander Paesszel alkotott vegyes párosuk nem állt ki a második fordulós mérkőzésre.

Erről azonban a magyar teniszező tehet a legkevésbé. Párja, aki korábban már hét Grand Slam diadalt aratott, vasárnapi férfi párosban lépett pályára az ausztrál Paul Hanley oldalán.

Annak ellenére, hogy az ötödik helyen voltak kiemelve, három játszmában kikaptak az indiai-amerikai Rohan Bopanna, Rajeev Ram kettőstől. Ennél is nagyobb baj azonban, hogy Paes megsérült és sérülése a magyar idő szerint hétfő hajnali vegyes párosra sem jött rendbe.

Ennek következményeként, Szávay és párja kénytelen volt feladni a hatodik helyen kiemelt Chia Jung Chuang, Jonathan Erlich tajvani, izraeli kettős elleni meccsüket, akik így mérkőzés nélkül léptek tovább a negyeddöntőbe.

A magyar, indiai duó pénteken, az első fordulóban a Voracova-Skoch cseh párost győzte le, hátrányból fordítva, rövidített döntő játszmával 2:6, 6:2, 10-6-ra. Szávay egyesben és női párosban már az első fordulóban búcsúzott a tornától.