Szávay Ágnes menetel Párizsban

2008.02.07. 10:15
A fehérorosz Govorcova könnyed elsöprése után ha nehezen is, de legyőzte az olasz Tatiana Garbint a 600 ezer dollár összdíjazású párizsi Gaz de France tenisztorna 2. fordulójában Szávay Ágnes. A magyar tenisző ellenfele a negyeddöntőben a második helyen kiemelt szlovák Hantuchova lehet.

Szávay Garbin elleni meccse ijesztően indult, az első szett első három gémje simán elveszett, Ágnes azonban 0-3-nál összekapta magát, hat játékot nyert egy huzamban, így 6-3-mal 39 perc alatt meg is lett az első felvonás.

A második szett is döcögősen alakult, hol az egyik vette el a másik adogatását, hol a másik az egyikét. Garbin 5-4-re vezetett és az egyenlítésért adogatott, ám első három szerváját elszórta. Semmi-negyvennél három labdája volt Szávaynak az 5-5-höz, de mindet hozta a feltámadt olasz, aki 6:4-gyel 1-1-re alakította az állást.

Jöhetett a döntő szett, amelyben aztán nem kegyelmezett a világranglista-huszadik magyar a harminckilencedik olasznak. Pillanatok alatt meglépett 4-1-re, itt vesztett egy gémet, de a következő kettőt megint elrakta. A végeredmény: Szávay-Garbin 6:3, 4:6, 6:2.

Szávay Ágnes tehát bekerült a negyeddöntőbe, keresete elérte a 14 ezer dollárt. Már most biztos, hogy ranglistapontjai is szépen gyarapodnak, de van még teendője. A következő körben vagy a második kiemelt szlovák Hantuchovával találkozik, vagy a szlovén Katarina Srebotnikkal, akik csütörtökön játsszák le második fordulós meccsüket.

A torna honlapjáról egyébként azt is meg lehet tudni, hogyan kell kiejteni Szávay nevét. Mondják utánunk: Shah-veye! Vagy mégse így?

"Igazság szerint a koncentrációmmal voltak problémák, nagyon hullámzóan teniszeztem. Az első szettben minden rendben volt, a másodikban azonban lankadt a figyelmem, Tathiana pedig jobban játszott akkor, mint korábban. Mindent egybevetve, játszottam már sokkal jobban is" - mondta a mérkőzés után a viadal honlapjának Szávay.

A világranglistán 20. Szávay legközelebb csak pénteken lép pályára a negyeddöntőben, a Katarina Srebotnik-Daniela Hantuchova párharc győztesével. "Jól jön nekem az extraszünnap. Csütörtökön megpróbálom kipihenni magam és tökéletesen felkészülni a negyeddöntőre. Talán ütögetek is majd egy kicsit" - vázolta terveit a fiatal játékos.