Judit
3 °C
7 °C

Vallott és szabadult Lipcsei Roland, a drogügybe keveredett labdarúgó

2008.03.14. 10:22
Együttműködött a hatósággal a jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásával és forgalmazásával gyanúsított Lipcsei Roland, ezért az eljárás befejezéséig szabadlábon védekezhet. Társa, a nyíregyházi Máté Gábor április közepéig biztosan előzetes letartóztatásban marad.
Lipcsei Roland

Szabadlábon védekezhet az eljárás befejezéséig a jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásával és forgalmazásával gyanúsított Lipcsei Roland. A Siófokra az MTK-ból kölcsön adott labdarúgó előzetes letartóztatását február 15-én szüntették meg, tájékoztatta az Indexet a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Vezendi Jánosné rendőr százados elmondta, a másik érintett sportoló, a nyíregyházi Máté Gábor előzetes letartóztatását (szintén február közepén) újabb két hónappal, április 17-ig meghosszabbították. A tájékoztatás szerint a sportolók továbbra is gyanúsítottak, de Lipcsei esetében nem álltak fenn az előzetes letartóztatás feltételei, mint például a szökés, elrejtőzés, a tanúk megfélemlítése.

A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint Lipcsei azért kerülhetett szabadlábra, mert együttműködött a nyomozó hatósággal, azaz beismerte a cselekményt, vagy feltáró jellegű vallomást tett.

Máté Gábor

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya 2007. október 15-én, összehangolt akció keretében állított elő és vett őrizetbe négy, a gyanú szerint jelentős mennyiségű kábítószert forgalmazó és terjesztő férfit. A négy gyanúsított között volt a két élvonalbeli futballista is. Az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a gyanúsítottak egy hónapos előzetes letartóztatásba helyezését, majd novemberben a bíróság döntött az előzetes újabb, három hónapnyi meghosszabbításáról.

Az Index kérdésére Szilvási István, a Nyíregyháza Spartacus FC ügyvezető igazgatója elmondta, Máté Gábor szerződése 2007. december 31-én lejárt, jelen pillantban semmilyen kapcsolatban sem állnak vele. Mivel a klub játékoskerete az utóbbi hónapokban jelentősen átalakult, a mostani játékosok közül sokan nem is ismerik Mátét.

Horváth Károly, a BFC Siófok technikai igazgatója azt mondta, munkavégzés elmulasztása miatt 2007. december 31-én a klub szerződést bontott Lipcsei Rolanddal, a kölcsönben náluk tartózkodó játékos visszakerült eredeti egyesületéhez, az MTK-hoz.

Domonyai László, az MTK klubigazgatója arról tájékoztatta az Indexet, hogy Lipcseit a klub 2008. június 30-ig fizetés nélküli szabadságra engedte, hiszen az MLSZ szabályzata értelmében a játékos csak így adható kölcsön. Domonyai szerint jó jel, hogy a sportoló szabadlábon van, az MTK-nál bíznak benne, hogy tisztázza magát, mert Lipcseiben nagyon rendes embert ismertek meg, akivel soha semmi probléma nem volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?