Bácsi Péter aranyérmes a birkózó Eb-n

2008.04.06. 18:40
A kötöttfogásúak 74 kg-os súlycsoportjában győzött Bácsi Péter a tamperei birkózó-Európa-bajnokságon. A a pekingi ötkarikás játékokra már a szeptemberi bakui világbajnokságon kvalifikálta magát.

A kötöttfogásúak 74 kg-os súlycsoportjában szereplő Bácsi Péter aranyérmet szerzett a tamperei olimpiai kvalifikációs birkózó Európa-bajnokságon.

A magyar versenyző, aki az elődöntőben 2-1-re győzte le a francia Christophe Guenot-t, a fináléban a török Seref Tufenk ellen diadalmaskodott két menetben: az elsőt 2-0-ra nyerte, a második 1-1-re végződött, de mivel az utolsó akció az övé volt, annak a győztese is ő lett.

Bácsi már a szeptemberi bakui világbajnokságon kvalifikálta magát a pekingi ötkarikás játékokra.

A magyarok ezzel egy arany- és egy bronzéremmel zártak a kötöttfogásúak versenyében.

Szerezhetünk még több kvótát is

"Nagyon boldogok vagyunk, hiszen két érmet szereztünk Tamperében. A mai napon Bácsi Peti nagyon jól birkózott, a döntőben két menetben biztosan nyert, az első felvonásban akciópontokkal, a másodikban pedig ugyan korongfeldobás döntött, ennek ellenére egy pillanatig sem forgott veszélyben a sikere. Nagyon meg kell becsülni ezt a két érmet, igaz, jó lett volna további olimpiai kvótákat szerezni, de erre még van két lehetőségünk" - értékelt Struhács György szövetségi kapitány.