Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MKB Veszprém már a döntőben van

2008.04.09. 09:21
A Veszprémnek a tavalyi és a tavalyelőtti siker után idén sem okozott gondot a PLER legyőzése a bajnoki elődöntőben. Idén és tavaly ehhez három, két éve csak két győzelem kellett, a kiírás változása miatt. A 2007-es bajnok Szegednek még minimum két meccse hátra van, Dunaújvárosban a második meccsükön kikaptak Rostáéktól.

Nem is érdemelt volna többet a keddi mérkőzés egy mínuszos hírnél, ha vasárnap Svájcban nem produkálnak a veszprémiek borzalmas 23 percet. Emlékeztetőül: a 37. percben már 25-15 volt az eredmény a javukra, innen sikerült 28-28-as döntetlent kicsikarniuk. Akárhogy is számoljuk, 23 perc alatt három gólt sikerült dobniuk, és egy már nem is a padlón, de a pincében lévő ellenfelet felhozniuk. A végén már annyira meg voltak zavarodva, hogy simán végigtámadható 30 másodperc alatt sikerült eladni a labdát, és 5 másodperccel a vége előtt még a soványka egygólos győzelmet is kiengedni a kezükből. A teljes képhez persze hozzátartozik, hogy a kisebbik Iváncsik beinjekciózott térde egy félidőt, Ilyésnek a bemelegítés során leragadt lába még annyit sem bírt. Lapcevic se volt 100 százalékos állapotban, a fiatal Sesumnál meg bejött egy, a korával magyarázható rövidzárlat.

Ezek után kíváncsiak voltunk arra, mit produkálnak 48 órával később a bajnoki elődöntőben. Persze tudtuk, hogy a PLER nem Schaffhausen, de ilyenkor azért meg lehet cibálni az oroszlán bajuszát. Illetve megmutatni a hazai közönségnek, hogy két nap alatt helyre lehet rázni magunkat, és reszkessenek csak a svájciak a szombati visszavágó előtt. Egyáltalán nem volt indifferens a csapat és Mocsai Lajos vezetőedző szempontjából ez a meccs. Nem is annyira a végeredmény, mint a mutatott produkció alapján.

Az MKB-ból szombathoz képest kimaradt a sérült Iváncsik Tamás és Ilyés. Helyükre Pásztor és Putics állt be. A meccs szünetében a sérültek adták át a különböző serdülő lány és fiú korosztályok terembajnokság-dobogósainak az érmeket. Ennek a 12 csapatnak a játékosaival együtt is csak fél ház várta az elődöntőt. (Mi lesz a lassan elkészülő arénában?)

Gyors veszprémi gólok után gólcsönd jött, és a Tromos fiataljai meg-megvillantak. Amíg szuflával bírták a nyitott védekezést, addig izzasztották a nagyokat. Így volt ez a meccs során később is, amikor ismét erőt gyüjtöttek a nyitott védelemre. Ez azért figyelemre méltó, mert a svájciak kedvvel játszák ezt a védekezési formát, és hosszabb ideig bírják szuflával a lőrincieknél. Aztán szép lassan ellépett a házigazda. Feltűnő volt Cozma magabiztossága. Amikor leigazolták, beállóban is átlövésekkel kísérletezett. Ez az ő magasságával a hatosról csak föléket és melléket éredményezett. Ebben a szezonban nem csupán a labdát kapja le egy kézzel a magasból, de beállós módjára játssza a kapuba. Ettől az egyik legeredményesebb veszprémi lett.

A PLER az MKB kihagyott helyzeteit követően egy darabig tartotta a tisztes különbséget, de a félidő végére már reménytelen hátrányba került. Mocsai Lajos Pericet, Perezt és Eklemovicot végig pihentette, de Lushnikov, Lapcevic, Iváncsik Gergő és Cozma is jó félidőnyit kihagyhatott. A második játékrész elején Putics az MKB számára veszélyes tízre növelte a veszprémi előnyt. Szerencséjükre itt a repülőtériek, és nem az órások voltak az ellenfeleik. Így nem csökkent, hanem nőtt az előny. Feltünő volt, hogy Tatai meghálálta a bizalmat, és remekül védett, Sesum - ha nehezen is, de - belelendült, Putics nagy kedvvel játszott, és jó volt az öreg (Pásztor) a háznál. Vujin sok gólja mellett sok hibát is vétett - bár az 58. percben a saját hatosáról lőtt gólja remek felismerés és kivitelezés eredménye volt -, és Gulyás is inkább csak robotolt. Sajnos Gál Gyula már nem gödörben van, hanem szakadékban. A társak becsülettel akarták lövetni, de ez a PLER ellen is csak egyszer jött össze neki.

Végül tizennégy lett a különbség, a legnagyobb a három elődöntő közül. Nem sziporkázott a Veszprém, de ez a vasárnapi kipukkadás után nem is volt várható. Fegyelmezett játékkal bedarálták a lőrincieket, és ez minden pihenésnél, edzésnél jobban szolgálja az MKB érdekeit a szombati KEK-elődöntő visszavágója előtt. Egy remélhető telt ház, egy nyolcadik játékost jelentő hazai publikum előtt ehhez a mai játékhoz hozzátéve, a sérültekkel és pihentetettekkel kiegészülve csak sikert érhetnek el. Másra nem is szabad gondolnunk.

Budapest Bank Liga, bajnoki elődöntő

MKB Veszprém KC-PLER KC 3-0
1. mérkőzés: MKB- PLER 37-28
2. mérkőzés: PLER- MKB 26-37
3. mérkőzés: MKB - PLER 37-23
Veszprém, 600 néző; v.: Szegedi, Unyatinszki
MKB Veszprém: TATAI - Gulyás 3, VUJIN 9, COZMA 6, Sesum 4, PUTICS 6/2, Iváncsik G. 4 csere: Lapcevic 1, Lushnikov, Pásztor 3, Gál 1; edző: Mocsai Lajos
PLER: Novák - Rév, Dobó, Pordán 2, Korsós, Lendvay, Bakos. Csere: Székely (k), SZABÓ P. 7/1, Szabó L. 3, KOCSI 5, BALOGH 6/1; edző: Nagy Károly
A másik ágon: Pick Szeged-Dunaferr 1-1
1. mérkőzés: Pick- Dunaferr 25-20
2. mérkőzés: Dunaferr- Pick 29-27
3. mérkőzés: 2008. 04. 09. Szeged
4. mérkőzés: 2008. 04. 13. Dunaújváros
5. mérkőzés: ?
: