Százhatvannal taglózták le a baseballost

2008.04.10. 13:48
Az amerikai egyetemi bajnokság Notre Dame-Scarlet Knights baseballmeccsén a hazaiak dobóját halántékon találta a vendégek ütőjátékosa. Wade Korpi tíz percig hevert kábultan, majd saját lábán hagyta el a pályát.

Ritkán látható sérülést szenvedett az amerikai egyetemi baseballbajnokság, az NCAA Notre Dame-Scarlet Knights meccsén a hazaiak dobója. A 22 éves, balkezes Wade Korpi dobását Dan Betteridge másodszorra úgy ütötte vissza, hogy a labda nyílegyenesen a dobó játékos bal halántékának csapódott.

A sebességmérő radar szerint a labda 160 km/órás sebességgel találta el Korpit. A játékos tíz percig kábultan feküdt a baleset helyszínén, majd saját lábán hagyta el a pályát.

Az eset kapcsán a szakértők egyértelműen állítják: az egyetemi liga a hibás, mert engedi, hogy a csapatok alumínium ütővel játsszanak. Ez veszélyes, a mostani baleset is ennek köszönhető. Nem véletlen, hogy a baseball elitligájában, az MLB-ben faütőt használnak.

A meccset az esélyesebb Notre Dame nyerte 11-2-re nyerte, a csapat a második helyen áll konferenciájában.

Alumínium vagy fa?

Simonyi György, a tavaly és tavalyelőtt bajnok Szentendre Sleepwalkers elnöke szerint az alumínium ütővel gyorsabbat és erősebbet lehet ütni. Olcsóbb és tartósabb, mint a faütő, a gyengébb ütőerejű európaiak, valamint a tengerentúlon a kezdők ezt használják.