Aliz
6 °C
14 °C

Százhatvannal taglózták le a baseballost

2008.04.10. 13:48
Az amerikai egyetemi bajnokság Notre Dame-Scarlet Knights baseballmeccsén a hazaiak dobóját halántékon találta a vendégek ütőjátékosa. Wade Korpi tíz percig hevert kábultan, majd saját lábán hagyta el a pályát.

Ritkán látható sérülést szenvedett az amerikai egyetemi baseballbajnokság, az NCAA Notre Dame-Scarlet Knights meccsén a hazaiak dobója. A 22 éves, balkezes Wade Korpi dobását Dan Betteridge másodszorra úgy ütötte vissza, hogy a labda nyílegyenesen a dobó játékos bal halántékának csapódott.

A sebességmérő radar szerint a labda 160 km/órás sebességgel találta el Korpit. A játékos tíz percig kábultan feküdt a baleset helyszínén, majd saját lábán hagyta el a pályát.

Az eset kapcsán a szakértők egyértelműen állítják: az egyetemi liga a hibás, mert engedi, hogy a csapatok alumínium ütővel játsszanak. Ez veszélyes, a mostani baleset is ennek köszönhető. Nem véletlen, hogy a baseball elitligájában, az MLB-ben faütőt használnak.

A meccset az esélyesebb Notre Dame nyerte 11-2-re nyerte, a csapat a második helyen áll konferenciájában.

Alumínium vagy fa?

Simonyi György, a tavaly és tavalyelőtt bajnok Szentendre Sleepwalkers elnöke szerint az alumínium ütővel gyorsabbat és erősebbet lehet ütni. Olcsóbb és tartósabb, mint a faütő, a gyengébb ütőerejű európaiak, valamint a tengerentúlon a kezdők ezt használják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?