Magyarország–Algéria a Davis-kupában

2008.04.10. 16:19
A magyar férfi teniszválogatott ismét megkísérli a feljutást a Davis Kupa Euro-afrikai Zónájának II. csoportjából az elsőbe: Baranyi Szabolcs csapata péntektől vasárnapig Algériában lép pályára. Mindeközben a Világcsoport negyeddöntőire is sor kerül.

A magyar DK-kapitány eredetileg Bardóczky Kornélt, Kiss Sebőt, Balázs Györgyöt és Balázs Attilát hívta be, ám a Balázs testvérek nem tudtak megállapodni a szövetséggel a válogatottság feltételeiről, így Varga Róbert utazott el Algírba.

"Fontos találkozó, mindenképpen győzelmet várok, bár ezt nagyon nehéz lesz elérni" - mondta az MTI-nek Deák Attila, a szövetség főtitkára.

Nujem Hakmi algériai DK-kapitány csapatában a világranglistán 274. Lamine Uhab, valamint az 550. Sziman Szaudi léphet pályára, Abdel Hak Hamerlen és Eddy Hala kiegészítő ember, utóbbi kettő nincs a legjobb ezerben. A magyarok közül Bardóczkyé a legelőkelőbb hely, ő 442.

A Mohamed Boudiaf Olimpiai Központban, salakon csapunk össze a vendéglátókkal, akikkel eddig DK-mérkőzésen egyszer találkoztunk: 2003-ban Algéria nyert. Pénteken Bardóczky Szaudival, Kiss Uhabbal játszik, másnap a párosok jönnek, vasárnap fordított a szereposztás.

A továbbjutó a monacói-görög párharc győztesével találkozik, július 18. és 20. között. A 3. fordulót, amely egyben a másodosztály döntője is, szeptember 19-21. között rendezik.

Amennyiben a magyar válogatott vereséget szenved, a monacói-görög párharc vesztesével a csoportban maradásért játszik júliusban.

A világcsoport negyeddöntői

Oroszország-Csehország (Moszkva). Pénteken: Szafin-Berdych, Andrejev-Stepanek. Szombaton: Canas, Nalbandian-Björkman, Lindstedt. Vasárnap: Szafin-Stepanek, Andrejev-Berdych.
Argentína-Svédország (Buenos Aires). Pénteken: Nalbandian-Johansson, Acasuso-Söderling. Szombaton: Davigyenko, Juzsnij-Dlouhy, Vizner. Vasárnap: Nalbandian-Söderling, Acasuso-Johansson.
Németország-Spanyolország (Bréma). Pénteken: Kiefer-Nadal, Kohlschreiber-Ferrer. Szombaton: Kohlschreiber, Petzschner-López, Verdasco. Vasárnap: Kiefer-Ferrer, Kohlschreiber-Nadal.
Egyesült Államok-Franciaország (Winston-Salem). Az amerikaiak egyesét Roddick és Blake játsza, a párost a Bryan fivérek. A vendégeknél Richard Gasquet, Jo-Wilfried Tsonga, Paul-Henri Mathieu és Michael Llodra kvartett utazott el. A pontos műsor a késő esti órákban derül ki.