Miért halt meg a magyar világbajnok?

2008.05.13. 14:17
Egyelőre nem derült ki, miért szenvedett halálos balesetet a hétvégi motorcsónak-Eb-futamon Feil János, világbajnok és Európa-bajnok versenyző, a szövetség 52 éves elnöke.

Nem tudni, miért szenvedett halálos balesetet Feil János motorcsónakversenyző vasárnap a borettói Eb-futamon. Az 52 éves sportvezető és sportoló, aki a hazai szövetség elnöke is volt, nem vett be egy kanyart, egyenesen a pályát határoló vasoszlopnak csapódott. A helyszínen újraélesztették, de a kórházban meghalt.

"Továbbra is csak feltételezéseink Vannak róla, mi történt. Én is versenyeztem a borettói pályán, szörnyű, kiszámíthatatlan a vize. A Pó folyó egyik kanyarulatában van, ahol örvények sűrűn előfordulnak, meg sebes keresztfolyások, akár a víz is megdobhatta a csónakját. De lehet, hogy rosszul lett. Jánosnak veseátültetése volt, esetleg ez is belejátszhatott a tragédiába" - nyilatkozta az MTI-nek Sándor Péter, a Magyar Motoros Vízisport Szövetség vezetője.

A külföldi sajtó egyelőre azt írja, Feil rosszul lett, ezért nem tudta bevenni a kanyart.

"Az F 350-es kategóriában a legkisebb hajómotorok vannak, viszont hiányzik róluk a nagyobbnál már mindenütt meglévő biztonsági kabin, ami védi a versenyzőt, és életet menthet" - mondta Sándor.

Feil János legnagyobb sikereit, Eb- és vb-győzelmét osztrák színekben érte el, és úgy tervezte, a szezon végén visszavonul. Halálának oka a későbbi boncolás után derülhet ki.