Ki a legszebb nő az Ausztrál Openen?

2008.05.23. 15:55
Az utóbbi években egyre erősebb a szláv vonal a női teniszben, ami esztétikailag is magasra emelte a mezőny színvonalát. Persze az is lehet, hogy olvasóink nem az oroszokat meg a szerbeket szeretik, annak ellenére, hogy a mi előszelekciónkban ők viszik a prímet. Akárhogy is, szavazzanak: aki tetszik, annak adjanak sok pontot, aki nem annyira, annak kevesebbet. A melbourne-i Grand Slam-verseny női döntőjét szombat hajnalban rendezik, és még az is lehet, hogy valaki duplázni tud: és nyer ott is meg nálunk is.
A szavazásnak vége

Marija Sarapova

Sokak szerint senkinek nincs sansza vele szemben. Amióta Sarapova feltűnt, nincs többé szó Anna Kurnyikováról. Már csak szért sem, mert Marija teniszezni is tud. Erről Justine Henin világelső is tudna mondani egy-két szót.

8,08

Ana Ivanovics

A döntőig menetelt Ana Ivanovicsot nem csak a pályán tartják Sarapova legnagyobb riválisának. 21 éves, 1,83 magas, és már van több mint 3 millió dollárja. Pedig a szépségipar még fel sem fedezte.

7,81

Marija Kirilenko

Ha már a James Bond-vonal szóba jött, Marija Kirilenko sem szerepelt volna rosszul a castingon. Ráadául éppen ő rakta ki Melbourne-ben Vesznyinát. Tenyereseit látva persze senki nem mer kikezdeni vele, nem esne jól egy pofon.

7,65

Sania Mirza

Az első nem európai. A 22 esztendős indiai még nem ért el jelentősebb sikereket, de közel egymillió dollárt már összeütögetett. Innen nézvést egzotikusan szép.

6,58

Nikola Vaidisova

A cseh teniszezőnők is jönnek felfelé, Nikola Vaidisovával az élen. Főként a teltebb idomok kedvelői körében hódít, nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben számtalan öltözőszekrény ajtaján felbukkan egész alakos posztere.

6,34

Daniela Hantuchova

A néha kissé barátságtalan szlovák versenyzőnő is ott van a spiccen. 180 centi és mindössze 55 kiló. Plusz vörösesbarna haj.

6,31

Jelena Vesznyina

Az orosz Jelena Vesznyina tenisztudásával még nem küzdötte be magát a legjobbak közé, de bármelyik Grand Slam-torna szépségversenyén lennének esélyei. Ha húsz évvel korábban születik, évekig játszhatta volna James Bond szovjet szeretőjét.

6,18

Szávay Ágnes

A magyar teniszezőnőt nemcsak hazafias érzéseink miatt tettük a legszebbek közé, alakja alapján a legjobbak között a helye. Mindössze a "mit csináljak a kibontott hajammal?" kérésre kell megtalálnia az adekvát választ.

5,78

Jelena Gyementyjeva

Jelena Gyementyjevát elsősorban a hosszú combok és az őzikeszemek rajongói fogják szeretni. A kettő között kicsit szerényebbek az adottságok.

5,59

Aljona Bondarenko

A szláv vonalat képviseli az ukrán Aljona Bondarenko, hosszú, derékig érő hajával. Ha a szép nők miatt kattintott ide, ne keressen olyan fotót, ahol a teniszezőnő kétkezes fonákkal üt vissza egy labdát.

5,26

Czink Melinda

Czink Melinda nincs az első százban a listán, de elfogultak vagyunk. Ha az élmezőnyhöz tartozna, nem biztos, hogy a szlávok formáival és méreteivel lennének elfoglalva a szexista teniszszakírók.

5,12

Anna Csakvetadze

Itt az első orosz, grúz névvel és vérrel az ereiben. 22 esztendős lány kibontott hajjal csinosabb, de a versenyeken muszáj copfban hordania a haját.

4,47