Nyolc pont hiányzott a csapatezüsthöz

2008.05.31. 18:15 Módosítva: 2008.05.31. 20:48
A budapesti öttusa-vébén a Vörös-Tóth-Máthé összetételű női csapat a harmadik, egyéniben Gyenesei Leila a legjobb magyar, ő hatodik lett. Tóth Adrienn a 12., Vörös Zsuzsa a 17., Máthé Vivien a 25. helyen végzett. A szövetségi kapitány szerint az olimpiai bajnok Vörös mentálisan nincs rendben.

Bronzérmet szerzett a Vörös Zsuzsanna, Tóth Adrienn, Máthé Vivien összeállítású magyar csapat az öttusa-világbajnokság hagyományos női versenyében. Az első helyen a lengyelek, a másodikon a britek végeztek.

Kattintson!

Egyéniben Gyenesei Leila bravúros teljesítménnyel hatodik lett, Tóth a 12., Vörös a 17., Máthé pedig a 25. helyen zárt. Győzött - és ezzel megvédte címét - a francia Amélie Cazé, másodikként futott a célba az egyiptomi Aja Medani, harmadikként pedig a brit Katie Livingston.

Kulcsár Antal a verseny után Gyeneseivel és Tóthtal volt elégedett. A szövetségi kapitány úgy látta, az olimpiai bajnok Vörös Zsuzsával fizikálisan nincs semmi probléma, hiszen új egyéni csúcsot úszott, de a fehérvári versenyző mentálisan nincs rendben.

Kulcsár szerint a verseny alatt egy pillanatig sem volt kétséges, hogy Cazé megvédi a címét. A szövetségi kapitány még nem döntötte el, hogy az olimpián (Vörös Zsuzsa mellett) ki indul. A világranglistát most lezárják, a helyezések alapján Magyarország még legalább egy kvótához jut.

Vörös Zsuzsa megerősítette Kulcsár véleményét, úgy érezte, a fizikai számok jól mentek, a mai versenye a technikai tusákon ment el.

A hatodik helyen végzett Gyenesei Leila teljesen elégedett volt ezzel az eredménnyel, a verseny előtt kiegyezett volna a döntőbe jutással is, a mezőny közepére várta magát. A 22 éves Gyenesei csak másfél éve öttusázik, előtte triatlonozott, így a fizikai számokkal nincs gondja. Úgy érzi, most összeállt az egész nap, fejben jól meg tudta oldani a versenyt, ennek köszönheti eddigi legjobb eredményét.

Öttusa-vb, női egyéni és csapatverseny

1. Amélie Cazé (Franciaország) 5616 pont                                               2. Aja Medani (Egyiptom) 5596                                                               3. Katie Livingston (Nagy-Britannia) 5588                                              ...6. Gyenesei Leila 5504                                                                   ...12. Tóth Adrienn 5416                                                                    ...17. Vörös Zsuzsanna 5368                                                             ...25. Máthé Vivien 5268
Csapat, világbajnok:
Lengyelország (Palina Boenisz, Sylvia Czwojdzinska, Marta Dziadura) 16168 pont                                                                                            2. Nagy-Britannia (Heather Fell, Mhairi Spence, Georgina Harland) 16060   3. Magyarország (Vörös Zsuzsanna, Tóth Adrienn, Máthé Vivien) 16052