15 éves gyerekek oktatták Talmácsiékat

2008.06.23. 00:19
Scott Redding nyerte a Brit 125-ös GP-t, ezzel a világbajnokságok legfiatalabb győztese lett. A 3. Marc Marquez nála is fiatalabb és kisebb. Pezsgőt sem kaphattak a dobogón.

A legfiatalabb futamgyőztes lett a gyorsasági motoros nagydíjak történetében Scott Redding, amikor megnyerte a 125-ös Brit GP-t. Mindössze 15 évesen és szűk hat hónaposan nyert az angol, aki mindössze nyolcadik versenyén indult.

Redding két éve a Red Bull újonc bajnokságában tűnt föl, majd tavaly már a 125-ös spanyol bajnokságban lett összetett második. Idén lépett föl a világbajnokságba egy privát felkészítésű Aprilián, és szinte azonnal nyert is.

Dobogón

Bár Doningtonban korábban ő sem futott, másodpercekkel verte az egész mezőnyt. A tehetség Marco Melandri csúcsát javította meg, ő az 1998-as Holland GP-n állította föl a korrekordot, ami 15 év és 324 nap volt.

A szombaton harmadik Marc Marquez nála is fiatalabb majdnem két hónappal, a spanyol pilóta eleve kiskölyök hozzá képest: egy fejjel alacsonyabb és sokkal könnyebb nála. Ő is a Red Bull-kupa felfedezettje, szintén idén érkezett a világbajnokságba.

A dobogón viccesen mutattak egymás mellett, csak nézhették, ahogy a második helyezett Mike Di Meglio kilocsolja a pezsgőt, ők kiskorúként a szigorúan betartatott angol törvények szerint nem kaphattak alkoholt.