Rasmussen 715 ezer eurót kap kártérítésként

2008.07.02. 14:50

Jogos kizárása ellenére kisebb vagyont ítélt meg a bíróság Michael Rasmussen dán kerékpárosnak, akit kedden doppingvétség miatt kétéves eltiltással sújtottak, miután az első helyről léptették vissza gyanús körülmények között a tavalyi Tour de France-on.

Rasmussent 2007. július 25-én, a Tour 16. szakaszán aratott győzelme után "távolította el" a Rabobank istálló, mert azt hazudta a vezetőknek, hogy júniusban Mexikóban edzett - ezért nem érték el a doppingellenőrök -, csakhogy akkor Olaszországban látták őt tréningezni. A versenyző utólag a klubvezetőknek beismerte, hogy nem mondott igazat, a csapat ezért visszaléptette őt annak ellenére, hogy az élen állt. Fel is mondtak neki, emiatt Rasmussen májusban 5 és félmillió eurós kártérítési igényt nyújtott be a Rabobank ellen.

Egy utrechti bíróság szerdán helybenhagyta a kerekes menesztését, ugyanakkor hozzátette, hogy nem lehetett volna azonnal hatállyal kirúgni őt, ezért 715 ezer eurós (172 millió forint) kártérítést ítélt meg neki. A nemzetközi szövetség (UCI) kérésére a bringás versenyengedélyével rendelkező monacói tagszervezet a tavalyi kizárás dátumától visszamenőleg két évre eltiltotta Rasmussent.