Egy órán át küzdöttek Kolonics életéért

2008.07.15. 18:18
Az olimpiai bajnok mindig is odafigyelt magára, ha volt valami baja, azonnal orvoshoz ment. A múlt héten is volt egy kivizsgáláson.

Összesen egy órán keresztül küzdöttek Kolonics György életéért kedden délelőtt, mire kiderült, hogy az olimpiai bajnok kenuson nem lehet segíteni. Erről Ludasi Róbert, a sportoló edzője beszélt az MTI tudósítóinak a csepeli kajak-kenu telepen. A tréner, aki 22 esztendeje foglalkozott Koloniccsal, megtörten, magába roskadtan elevenítette fel a történteket.

"Páros edzés volt, Kolonicsék rendesen bemelegítettek, eveztek öt-hat kilométert. Ezután mentünk egy ezret, ami jól sikerült, majd odaálltunk ötszázhoz. Az is jó volt, de aztán Koló átszólt, hogy menjek oda, mert szédül. Mondtam neki, üljön rá a motorcsónakra, aztán azt, hogy dőljön hanyatt. Az arcszínéből látszott, nagyon rosszul van, úgy tűnt, nem kap levegőt. Biztattam Kozmann Gyurit, kezdje el pumpálni a mellkasát, aztán levegőt is fújtunk az orrába, közben kikiabáltam a partra, hogy hívjanak azonnal mentőt" - mesélte a 56 éves tréner.

"Harminchét perc alatt ért ki a mentőautó. Van itt a közelben egy új állomás, de nem tudtak onnan küldeni kocsit, mert nem akadt olyan, amelyik fel lett volna szerelve életmentő készülékkel. Aztán amikor végre megérkezett, a mentősök folytatták az újraélesztést, Gyuri infúziót is kapott, de már semmi sem segített rajta" - mesélte Ludasi.

A mesteredző szerint Kolonics mindig is odafigyelt magára, ha volt valami baja, azonnal orvoshoz ment, a múlt héten is volt egy kivizsgáláson.

"Egymás után jönnek az újságírók, stábok, néhányan felvetik, nem állhat-e dopping a tragédia mögött. Erre csak azt tudom mondani, Gyurit idén már hatszor-nyolcszor ellenőrizték" - jelentette ki az edző.