Sáfránék Eb-arannyal mennek az olimpiára

2008.07.19. 21:35
A szegedi U23-as kajak-kenu Eb-n a magyar egységek összesen nyolc érmet szereztek.

Nyolc érmet - közte öt aranyat - szereztek a magyarok az 1000 méteres döntők során az ifjúsági és U23-as kajakosok és kenusok szegedi Európa-bajnokságán.

A délelőtti programban a fiatalabbak versenyeztek, a hazai szövetség tájékoztatása szerint kenu egyesben Vass András, kajak kettesben pedig Kárász Anna és Fónagy Veronika lett aranyérmes. Dobogóra állhatott - mégpedig annak harmadik fokára - kajak egyesben Slezsák István is.

Délután az U23-as korosztályban az olimpiai bajnok Csipes Ferenc lánya, Csipes Tamara, valamint a Faldum Bereniké, Medveczky Erika kajakos illetve a Kolonics György halála miatt az olimpián is induló Sáfrán Mihály, Sáfrán Mátyás kenus duó lett Európa-bajnok.

"Számítottunk arra, hogy jók leszünk, hiszen ideig úgy készültünk, az utánpótlás Eb lesz az év fő versenye a számunkra. Ez a döntő úgy alakult, ahogy elterveztük. Az olimpiai indulás lehetősége nem, de erről nagyon nehéz beszélni... - mondta a szövetség honlapjának Sáfrán Mihály.

"Nem így akartunk kijutni életünk első olimpiájára, de az elkövetkező három hétben mindent megteszünk azért, hogy Pekingben Kolonics György emlékéhez méltóan szerepeljünk C-2 500 méteren" – mondta testvére, Mátyás.

A nap végén a Dombi Rudolf, Molnár Péter, Dobos András és Hadvina Gergely alkotta kajakos kvartett minimális különbséggel szorult az oroszok mögé, a Nagy Péter, Széles Gábor, Varga Dávid, Németh Gergő kenus négyes pedig harmadik lett. Vasárnap az 500 méteres finálékat rendezik.