Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Bronzérmes a férfi váltó az öttusa Eb-n

2008.07.20. 18:49 Módosítva: 2008.07.20. 21:21
A Kasza, Marosi, Tibolya összetételű csapat rapszódikus teljesítményt nyújtva lett a harmadik, a magyar együttes az összesítésben - aranyérem nélkül - a negyedik lett.

Bronzérmet szerzett a Kasza Róbert, Marosi Ádám, Tibolya Péter összeállítású magyar csapat a moszkvai öttusa Európa-bajnokság férfi váltóversenyében. Győztek az oroszok, a második helyen pedig a litvánok végeztek.

A magyar csapat hullámzó teljesítményt nyújtott, lövészetben harmadik, vívásban kilencedik, úszásban második, lovaglásban nyolcadik, futásban pedig első volt. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta a lövészet a helyezés ellenére nem sikerült jól, "a 267 körnél már jóval többet is értek el ezek a fiúk".

"A vívásban nagyon sok benne maradt, de nagy körbeverés alakult ki, így összességében ezzel sem szakadtunk le. Az úszás viszont nagyon jól sikerült" - mondta a szakvezető, majd hozzátette, a lovaglás a sáros pályán a csapatok többségének nem jött össze.

A 3x1500 méteres futásnak harmadikként vágott neki a magyar csapat, a velük gyakorlatilag együtt startoló lengyelekkel és lettekkel a papírforma alapján nem kellett számolni, az öt másodperccel később induló, szintén jó futó cseheket pedig maguk mögött tudták tartani a Marosiék.

"A budapesti világbajnokságon nyújtott teljesítményük alapján saját magukkal szemben voltak elvárásaik a fiúknak, emiatt egy kicsit jobban izgultak a kelleténél" - értékelt a kapitány. A versenyben tizenkét csapat indult.

Eredmények:

férfi váltó:
1. Oroszország (Rusztem Szabirhuzin, Szergej Karjakin, Makszim Sersztyuk) 5416 pont

2. Litvánia (Andrejus Zadnieprovskis, Edvinas Krungolcas, Justinas Kinderis) 5388

3. Magyarország (Kasza Róbert, Marosi Ádám, Tibolya Péter) 5352 (lövészet: 267 kör/1108 pont, vívás: 48 győzelem/51 vereség/748 pont, úszás: 2:46:76 perc/1340 pont, lovaglás: 1024 pont, futás: 13:27 perc/1132 pont)

A magyarok - arany nélkül - a negyedik helyen végeztek a moszkvai öttusa Európa-bajnokság éremtáblázatán. Bár négy dobogós helyet is szereztek, de mivel ezúttal nem nyertek versenyt, az oroszok és a litvánok mellett - Viktorija Tyerescsuk sikere miatt - az ukránok is megelőzték őket a hagyományos számítás szerint.

A dobogó második fokára állhatott fel a Kasza Róbert, Marosi Ádám, Tibolya Péter csapat a hagyományos versenyben, valamint a Vörös Zsuzsanna, Gyenesei Leila, Máthé Vivien trió váltóban, míg bronzérmet szerzett egyéniben Kasza, illetve a Kasza, Marosi, Tibolya staféta. Nem indult az Eb-n az olimpiára készülő Balogh Gábor és Horváth Viktor.