Belehalt durva balesetébe Craig Jones

2008.08.04. 13:38 Módosítva: 2008.08.04. 14:02
A tehetséges motorost vasárnap ütötte el egyik versenyzőtársa a Supersport-vb angol futamán. Hétfőn reggel belehalt fejsérüléseibe.

Meghalt hétfőn reggel Craig Jones brit motorversenyző, aki vasárnap a Brands Hatch-i Supersport-futamon sérült meg – közölte a Londoni Királyi Kórház. A 23 éves tehetséget társa, Andrew Pitt ütötte el, miután közvetlenül előtte bukott a Honda-pilóta, és már nem lehetett kikerülni.

Jones súlyos fejsérüléseket szenvedett, többször újraélesztették, majd mesterséges kómába helyezték, de nem tudták megmenteni az életét.

Jones a Supersport-vb egyik legügyesebb reménysége volt, tavaly háromszor állt dobogón, a pontversenyben 5. lett. Idén kilenc nagydíj után négyszer végzett az első háromban, megint ötödik volt a világbajnokságban.

craigjones

2006-ban szerepelt már a Superbike-vb-n, előtte hazája 600-as kategóriájában indult. 2002-ben tűnt föl, amikor 17 évesen bajnok lett a brit Superstock-szériában.

Utolsó versenyén 2. lett, balesete miatt leállították a futamot, és a végeredményt az egy körrel korábbi állás szerint állapították meg.