Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyetlen úszó sem doppingolt

2008.09.01. 14:02

A Nemzetközi Úszószövetség, a FINA hivatalos internetes oldalán közzé tett összegzés szerint 621 úszót, tovább műugrót, műúszót és vízilabdázót vizsgáltak versenyen kívül, előre be nem jelentett módon, úgynevezett rajtaütésszerűen az említett, bő hathónapos időszakban és mind a 890 teszt negatív eredménnyel zárult.

A FINA vasárnap nyilvánosságra hozott jelentése szerint hasonlóképpen az összes doppingteszt negatív eredményt hozott, melyeket az augusztusi pekingi olimpián végeztek el az úszók körében. A közleményből kiderült, hogy 103 EPO-teszt mellett az ötkarikás játékok alatt 216 vizelet- és 24 vérmintát elemeztek a kijelölt doppinglaboratóriumban.

Az olimpián 25 sportági világcsúcs született, az úszóversenyek kimagasló sztárja az amerikai Michael Phelps volt, aki nyolc aranyérmet nyert és minden győzelme után részt vett a kötelező doppingvizsgálaton. (MTI)