Olivér
4 °C
8 °C

Hivatalosan is szívleállás végzett Koloniccsal

2008.09.03. 10:44
A szakértői jelentés szerint a július 15-én, edzés közben elhunyt olimpiai bajnok kenus szervezetében nem találtak rendkívüli elváltozást.

A Népszabadság információi szerint gyakorlatilag elkészült az a szakértői jelentés, amely a kenus Kolonics György halálának körülményeit vizsgálta. A lap úgy értesült, az analízis az eddigi adatok alapján nem állapított meg rendkívüli elváltozást, vagyis a július 15-én, edzés közben elhunyt olimpiai bajnok kenussal - amint azt rögvest az eset után valószínűsítették - úgynevezett hirtelen szívleállás végzett.

A 36 éves Kolonics edzés közben lett rosszul egy résztáv végén, odahívta edzőjét, Ludasi Róbertet, rádőlt a kísérő motorcsónakra, majd elvesztette eszméletét. A parton rögtön megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült.

Az elemzés - túl Kolonics szervezetének vizsgálatán - kitért korábbi sérüléseire, betegségeire, vagyis azokra a paraméterekre is, amelyek pluszinformációt adhatnak a tragédia bekövetkezéséről, illetve annak előzményeiről.

Kolonics halálának körülményeivel - miután a csepeli vízi telepre hivatalból kiérkező rendőrök idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak - a Budapesti Rendőr-főkapitányság foglalkozik. A boncolást az Igazságügyi Orvostani Intézet, az ilyenkor megszokott doppingminta-ellenőrzést a bécsi laboratórium végezte.

Kolonics 1996-ban párosban Horváth Csabával az oldalán emlékezetes győzelmet aratott, célfotóval nyertek Atlantában. Négy év múlva Sydneyben egyéniben lett a legjobb. Kozmann Györggyel tavaly világbajnoki címet szerzett, a pekingi olimpia egyik favoritjának számított, 500-on és 1000-en is indult volna.

Kozmann György kiegészülve Kiss Tamással kenupárosban fantasztikus teljesítménnyel nyert bronzérmet Pekingben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?