Brady szezonjának egy meccs után vége

2008.09.08. 13:27 Módosítva: 2008.09.08. 13:46
Az NFL legjobbjának a térdét találták el, így máris nem a New England Patriots a legesélyesebb a végső győzelemre az amerikaifutball-bajnokságban. A 39 éves Favre visszatérése után dobálja a touchdownokat. NFL, első forduló.

Elindult az NFL csütörtök este, a tavalyi bajnok, a New York Giants Eli Manning vezetésével megverte a Washington Redskinst egy közepes mérkőzésen. A bajnok elengedte az ikonikus Shockeyt és Strahant, de leigazolták Plexico Burrest öt évre 35 millió dollárért, aki zseniális elkapásokat mutatott be (10 elkapás, 133 yard).

Az első forduló két dolog miatt volt igazán fontos: lesérült a New England Patriots háromszoros Super Bowl-győztes irányítója, a tavalyi év MVP-je, Tom Brady, akinek a legfrissebb hírek szerint az egész szezont ki kell hagynia súlyos térdproblémái miatt.

A kezdő quaterback elvesztésével és Matt Cassel irányításával 17-10-re nyert a Patriots, bár a tavalyi év touchdownrekordját nem fogják megdönteni, az már most látszik. A szezonkezdet előtt felmerült, hogy az előszezonban a sérülései miatt nem játszó Bradyt érdemes-e kezdőnek jelölni egy könnyedén hozható meccsre, de az edző, Bill Belichick így döntött.

Kérdés, hogy a szuperelkapókkal felálló New England-iek mit tudnak kitalálni Randy Mossék játékba hozására. A tavaly 18:1-es szezont összehozó Patriotsnak gyorsan kell irányítót találnia, ezért a mai nap folyamán kipróbálják a Tampa Bay volt QB-ját, a szabadügynök Chris Simmset. Felmerült még a hirtelen a visszavonulását bejelentő Dante Culpepper neve is.

A hétvége másik kiemelkedő híre egy hollywoodi filmre való történet: minden idők egyik legsikeresebb irányítója, Brett Favre 15 év után visszavonult a Green Bay Packers csapatától, majd a nyári pihenésben úgy döntött, 39 éves kora ellenére még lehet egy-két jó szezonja, és visszatért.

Eleinte nem talált csapatot, mivel a Green Baynek nem kellett, de a New York Jetsnek igen, a szurkolóknak meg még jobban, mert megjelenésével újra komolyan lehet számolni a csapattal. Első meccsén 20:17-es győzelemre vezette a Miami Dolphins ellen a Jetset, adott két szép touchdownpasszt.

Meglepetés, hogy a sérüléséből visszatért Peyton Manning nem tudta otthon sikerre vinni az Indianapolis Coltsot a Chicago Bears ellen. A Super Bowlra is esélyes San Diego Chargers kikapott az utolsó másodpercben a Carolina Pantherstől. A Pittsburgh Steelers és a Philadelphia Eagles is könnyedén nyert, utóbbinál Donovan McNabb (QB) 361 yardot passzolt, és adott 3 TD-passzt. Egyes szakírók máris a döntőbe várják őket, amihez mondjuk sérülésmentes szezonra van szüksége az irányítónak.

Eredmények, 1. hét

Csütörtök: New York Giants-Washington Red Skins 16-7

Vasárnap: Miami Doplhins-New York Jets 14-20, Indianapolis Colts-Chicago Bears 13-29, San Diego Chargers-Carolina Panthers 24-26, San Francisco 49ers-Arizona Cardinals 13-23, Cleveland Browns-Dallas Cowboys 10-28, Buffalo Bills-Seattle Seahawks 34-10, Baltimore Ravens-Cincinnati Bengals 17-10, Philadelphia Eagles-St. Louis Rams 38-3, Pittsburgh Steelers-Houston Texans 38-17, New England Patriots-Kansas City Chiefs 17-10, New Orleans Saints-Tampa Bay Buccaneers 24-20, Tennessee Titans-Jacksonville Jaguars 17-10, Atlanta Falcons-Detroit Lions 34-21. A Green Bay Packers-Minnesota Vikings és a Oakland Raiders-Denver Broncos mérkőzéseket hétfőn játsszák.