Brady nélkül is nagyon erős a Patriots

2008.09.15. 11:19
Az amerikaifoci-ligában (NFL) minden héten vannak nagy kérdések, amelyekre választ kell kapnunk. Mire lesz képes Brady nélkül a Patriots, mire a Jets Favre-ral, ez volt aktuális a hét végén. NFL, második kör.

Az utóbbi hetek a Green Bay Packerstől a visszavonuláson át a New York Jetshez igazolt Brett Favre-ról és az első fordulóban térdszalag-szakadást szenvedett Tom Bradyről szóltak. A két csapat vasárnap találkozott, a New England Patriots 19:10-re nyert is, mivel meghúzták, amit a vezető kiesésével tehettek: a futásra és a védekezésre koncentráltak. Tavaly átlagban 36,8 pontot szereztek meccsenként, most az első kettőn 18-nál állnak, az ellenfeleknek 17,1 pontot engedtek, idén 10-et, megtett yardokban 100-zal kevesebbet hoznak. Farve eladott egy labdát, egy gólvonalas touchdownt nem tudott értékesíteni, a rúgó kihagyta a mezőnygólt.

Favre volt csapata zsinórban a második győztes meccsén van túl, most a Detroit Lionst verték 48:25-re. A meccs érdekessége, hogy Favre 1991-es bemutatkozása óta csak az új QB, Rodsers passzolt három touchdownt, és ő az első Green Bay-iránytó 1971 októbere óta, aki az első két első meccsén nyerni tudott.

A múlt héten bukott Indianapolis Colts, amelynek az egyik kezdő védőjét gyorshajtásért és fű birtoklásáért letartóztattak, majd a csapattól is elkergettek, hátrányból tudott fordítani az erre szakosodott Peyton Manning vezetésével, aki két labdaeladást is csinált. A Super Bowl-győztes iránytó beérte a legendás Johnny Unitast, akinek szintén 31 győztes drive-ja van. A játéknap legszebb támadását a Colts vezette: Peyton Manning 58 yardos passza után az elkapót, Anthony Gonzalezt már majdnem levitték a földre, de ő továbbpasszolta Reggie Wayne-nek, akit a gólterülettől egy yardra vittek le.

Peyton testvére, a tavalyi győztes New York Giants irányítója, Eli Manning rendesen elverte a Sant Louis Ramset, a 12. nem idegenbeli győzelmüket aratták. Emlékezhetünk, a tavalyi playoffban végig idegenben nyertek.

A tavalyi év nagy vesztese a Miami Dolphins volt, és félő, hogy idén is hasonló célokat tűztek ki maguk elé: csak egyet nyerni. A második fordulóban ez még nincs meg, kikaptak 31:10-re az Arizona Cardinalstól, és jövő héten a New England Patriotshoz látogatnak.

A Denver Broncos egy ponttal, 39:38 verte a San Diego Chargerst, köszönhetően az eltiltásából visszatért Brandon Marshallnak, aki 166 yardot szerzett 18 elkapásából, ami az NFL történetének második legtöbbje (az első Terrel Owens hússzal). Az izgalmas végjátékban 24 másodperccel a vége előtt touchdownt szerzett Eddie Royal, majd a Broncos nem az egyenlítésre, hanem kétpontos akcióval a győzelemre játszott, és bejött nekik.

(További sok minden az amerikai futballról a Még 1 Yardon.)