Natália
1 °C
7 °C

Pars a jövő héten ezüstérmes lehet

2008.09.15. 12:47 Módosítva: 2008-09-15 12:49:18

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) értesülése szerint várhatóan a jövő héten ül össze a NOB illetékes bizottsága, amely tárgyalja a pekingi olimpián Pars Krisztián előtt végzett és pozitív doppingtesztet produkált két dobogós fehérorosz kalapácsvető ügyét. Gyulai Márton, a MASZ főtitkára az MTI-nek elmondta: úgy értesült, hogy a NOB szeptember 21-én vagy 24-én hallgatná meg az eredetileg ezüstérmes Vagyim Gyevjatovszkijt és a bronzérmes Ivan Tyihont, akiknek az augusztus 17-i pekingi döntő levett mintájában túl magas volt a tesztoszteronszint. "Mivel 21-e vasárnapra esik, nem hinném, hogy ekkor az illetékesek összeülnek. Marad a másik időpont, de ez sem hivatalos" - jegyezte meg.

A NOB mellett a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) is megindította a fegyelmi eljárást, azonban a szankciókról először a NOB-nak kell döntenie, mivel az olimpia nem IAAF rendezvény. Ha a NOB elveszi a két fehérorosz kalapácsvető érmét, akkor kaphatja meg a Pekingben negyedikként zárt Pars az ezüstérmet. (MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?