Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Magyar aranyak az ifjúsági öttusa vb-n

2008.09.22. 18:34

A magyar fiúk az egyéni világbajnok Demeter Bencével, illetve Demeter Gergellyel és Bíró Szabolccsal ugyanúgy 4376 pontot szereztek, mint az ezüstérmes fehéroroszok. A magyarok annak köszönhették győzelmüket, hogy a záró számban, a futásban jobb eredményt értek el riválisuknál.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Kovács Sarolta, Tóth Adrienn, Horváth Anita összeállítású lány együttes a briteket és a lengyeleket előzte meg. A magyarok öt arany- és egy ezüstéremmel zárták a vb-t. Ebben a korosztályban négy számból áll a világbajnokság, lovaglás nincs.

Eredmények:

Váltó, fiúk (15 csapat): 1. Magyarország (Demeter Bence, Demeter Gergely, Bíró Szabolcs) 4376 pont 2. Fehéroroszország 4376 3. Csehország 4264

Lányok (10 csapat): 1. Magyarország (Kovács Sarolta, Tóth Adrienn, Horváth Anita) 4156 pont 2. Nagy-Britannia 4044 3. Lengyelország 3996.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?