200-nál szaltózott a világbajnok motoros

2008.09.24. 07:11
Összeütközött a hét végi olasz Superbike-nagydíjon három világbajnok motoros, Troy Corser, Max Biaggi és Kenan Sofouglu. Az ausztrál el sem esett, az olasz és a török hatalmasat bukott, de megúszták.

Hátborzongató balesetet úszott meg a hét végi, Vallelungai Superbike-futamon Max Biaggi és a török Kenan Sofouglu. A négyszeres 250-es és az egyszeres Supersport-világbajnok motorja a második futamon, rögtön a start után, az első kanyar felé haladva akadt össze.

”Troy Corser bevágott elém, a motor irányíthatatlanná vált, kisodródtam a pálya szélére, ahol Sofouglu belém jött, és repültem. Többre nem emlékszem” – írta honlapján Biaggi.

Közel kétszáz kilométer/órás sebességnél ütközhettek, a török teljeset szaltózott előre, mielőtt fenékkel földet ért, kollégája, miután szintén leérkezett a levegőből, tucatnyit bukfencezett a kavicságyban.

Szinte csoda, de azon kívül, hogy megütötték magukat, semmi bajuk nem lett, lábra is álltak. Motorjaik megsemmisültek.

Idén rengeteg kemény bukás volt a Superbike-ban, ebben a világbajnokságban eddig súlyosan nem sérült meg senki, viszont a Supersportban igen: Craig Jones a múlt hónap elején meghalt Brands Hatchben.