Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

200-nál szaltózott a világbajnok motoros

2008.09.24. 07:11
Összeütközött a hét végi olasz Superbike-nagydíjon három világbajnok motoros, Troy Corser, Max Biaggi és Kenan Sofouglu. Az ausztrál el sem esett, az olasz és a török hatalmasat bukott, de megúszták.

Hátborzongató balesetet úszott meg a hét végi, Vallelungai Superbike-futamon Max Biaggi és a török Kenan Sofouglu. A négyszeres 250-es és az egyszeres Supersport-világbajnok motorja a második futamon, rögtön a start után, az első kanyar felé haladva akadt össze.

”Troy Corser bevágott elém, a motor irányíthatatlanná vált, kisodródtam a pálya szélére, ahol Sofouglu belém jött, és repültem. Többre nem emlékszem” – írta honlapján Biaggi.

Közel kétszáz kilométer/órás sebességnél ütközhettek, a török teljeset szaltózott előre, mielőtt fenékkel földet ért, kollégája, miután szintén leérkezett a levegőből, tucatnyit bukfencezett a kavicságyban.

Szinte csoda, de azon kívül, hogy megütötték magukat, semmi bajuk nem lett, lábra is álltak. Motorjaik megsemmisültek.

Idén rengeteg kemény bukás volt a Superbike-ban, ebben a világbajnokságban eddig súlyosan nem sérült meg senki, viszont a Supersportban igen: Craig Jones a múlt hónap elején meghalt Brands Hatchben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?