Montgomery bevallotta, hogy doppingolt

2008.11.24. 10:47

Bevallotta, hogy tudatosan szedett doppingszereket a 2000-es sydneyi olimpia előtt Tim Montgomery, a férfi 100 m-es síkfutás korábbi világcsúcstartója.

"A 4x100-as váltó tagjaként nyert aranyérmemet nem csak saját magamnak köszönhetem. Rendszeresen éltem tesztoszteronnal, és havonta négyszer kaptam növekedési hormont. Elnézést kérek a társaimtól" - mondta egy tévéinterjúban az olimpiai és világbajnok amerikai atléta, aki májusban csekkhamisításért és pénzmosásért 46 hónapos, majd októberben heroin forgalmazásért további ötéves börtönbüntetést kapott.

Montgomery sosem bukott le, de miután kétéves eltiltást kapott a doppinggyárként elhíresült BALCO laboratóriummal ápolt kapcsolatai miatt, 2005-ben visszavonult, ráadásul világcsúcsát is törölték. Edzőjét, Trevor Grahamet hasonló okokból egyéves házi őrizetre ítélték, míg volt párja, a volt sprintersztár Marion Jones hamis tanúzásért, csekkhamisításért és tiltott szerekkel való visszaélésért fél évet ült, emellett megfosztották a sydneyi olimpiai, valamint az 1999 és 2001 között szerzett világbajnoki érmeitől is. (MTI)