A magyarok már az olimpiai faluban vannak

2008.07.22. 12:23
A zajos részektől távol, mégis az olimpiai falu központi részén lakik majd a magyar küldöttség, kivéve a kajakosokat és az evezősöket, akik a pálya mellett bérelnek szállodát. A csapat vezetője, Molnár Zoltán az utolsó nap adja le a hivatalos nevezéseket, módosítani már csak kivételes esetben lehet rajtuk.

A magyar olimpiai csapat vezetője, Molnár Zoltán már hétfő reggel elrepült Pekingbe, hogy leadja a magyarok név szerinti nevezéseit az olimpiára, illetve átvegye az olimpiai faluban a kijelölt szálláshelyeket.

A százhetven fős magyar küldöttség a kilencemeletes B7 két lépcsőházában lakik majd, a szobák kiosztását a helyszínen alakítja ki Molnár, aki a MOB igazgatója is egyben.

„Nagyon sok adminisztratív feladat hárul rám, egy hét alatt várhatóan végzek velük, és akkor már csak fogadni kell az első küldöttséget, az úszókét, akik harmincadikán repülnek otthonról. Utána lényegében minden nap érkezik valaki, lesz, aki az Egyesült Államokból jön, az öttusázók Szöulból érkeznek, a kerékpáros Bodrogi László pedig Franciaországból. Úgy kell fogadnunk őket, hogy már semmi mással ne kelljen törődniük, kizárólag a versenyzéssel” – nyilatkozta Molnár, aki Barcelona óta az ötödik olimpiáján vezeti a magyar küldöttséget.

Hozzátette, a faluban kiváló körülmények várják az olimpikonokat, éjjel-nappal tudnak étkezni, az átállás miatt ez különösen fontos. A csapvizet ellenben még csak fogmosásra sem ajánlják, mert szennyezett.

A kajak-kenusok és az evezősök nem laknak a faluban, nekik a pálya mellett foglalt szállodát a MOB.