Lerúgta a sportellenőrt a dühös taekwondós

2008.08.23. 18:10 Módosítva: 2015.05.21. 04:33
Durván megrúgta a bronzmeccs felügyelőjét Angel Valodia Matos kubai taekwondós, mert szerinte igazságtalanul léptették le. Örökre eltiltották a sportolót és edzőjét.

Fejen rúgta a sportbírót Angel Valodia Matos kubai taekwondós a pekingi olimpia +80 kilós súlycsoportjának bronzmeccsén.

A versenyző a kazah Arman Csilmanovval küzdött, amikor 3-2-es vezetésénél ápolást kért. Engedélyt kapott, de a szabályok szerinti egy percnél tovább tartott a kezelés, mire a bíró leléptette.

A dühös Matost először edzőjének még sikerült lefognia, de kiszabadította magát, fellökte a bírót, majd a meccset felügyelő ellenőrhöz rohant, és egy klasszikus taekwondós mozdulattal arcba rúgta.

A svéd Chakir Chelbat szája felszakadt, Matost lecsillapították, majd kvázi azonnal örökre eltiltották a sportágtól. “Durván megsértette az olimpia és a taekwondó szellemét” - közölte a nemzetközi szövetség kommünikében.

A guardian.co.uk szerint Matos távozóban még a padlóra köpött, trénere azt nyilatkozta, a felügyelő túl szigorú volt. Matos nem kért bocsánatot tettéért, az esetet a kínai rendőrség is vizsgálja.