Súlyosan megsérült Baranyai János

2008.08.13. 06:56 Módosítva: 2015.05.21. 05:10
Az egyetlen magyar olimpiai súlyemelőnek harmadik szakításakor kifacsarodott a jobb könyöke, ráesett a súlyzó. Baranyai összerogyott, sokkos állapotba került, hordágyon vitték ki. Törése nincs, altatják.

Súlyos sérülést szenvedett Baranyai János súlyemelő, a sportág egyetlen magyar szereplője a pekingi olimpián. A 77 kg-os kategóriában érdekelt versenyzőnek a jobb könyöke kifacsarodott harmadik szakításánál, a 148 kg felemelése közben.

Baranyai összerogyott, sokkos állapotba került, jól láthatóan remegett. A rendezők szinte azonnal paravánokkal takarták el a közönségtől. Baranyait, akinek ráadásul a visszazuhanó súlyzó a hátára esett, hordágyon vitték le a pódiumról.

"Kórházba került, s már túlvan a röntgenvizsgálaton János, akinek a könyöke kificamodott, s most altatják, hogy a helyére tegyék. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy törés nincs, és valószínűleg szakadás sincsen, amellett további sérülés nélkül megúszta, hogy ráesett a súlyzó" - mondta el a helyszínről Halász István, a Magyar Súlyemelő Szövetség főtitkára.

A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) ügyeletes orvosa, Marta Victoria Barroga az Új Kína hírügynökségnek elmondta: szerencsére nem olyan súlyos a sérülés, mint amilyennek először látszott. "Baranyainak legalább egy hét teljes pihenőre van szüksége, és négy hét múlva már rendben lesz" - tette hozzá.

A magyar emelő a 140 és a 145 kg-ot sikeresen teljesítette a kategória B csoportjában.