Szerdán csak Veréb Istvánban bízhatunk

2008.08.19. 19:37
A magyarok számára eddig egyébként is aranymentes olimpián mindössze egy esélyes magyar sportoló versenyez szerdán. A beugró Veréb Istvánon kívül a kajakosokért szurkolhatunk a középfutamban, folytatják az asztaliteniszezők is.

A szabadfogású 74 kg-os birkózó Veréb István - a sportoló 21 éves, junior Európa-bajnoki bronzérmes - a fülkagylógyulladással bajlódó Hatos Gábor helyett próbál meg helytállni a szőnyegen.

Szerdán ezen kívül még tíz számban avatnak bajnokot Pekingben.

Asztaliteniszben a második fordulóban kezdi szereplését Tóth Krisztina és Póta Georgina. Hozzájuk csatlakozhat a nyitókörben is érdekelt Jakab János és Lovas Petra.

Radasics Vilmos személyében magyar résztvevő is indul az ötkarikás játékok programjában először szereplő BMX-krosszverseny selejtezőjében. A Soproni BMX Egyesület 25 éves, háromszoros magyar bajnok versenyzője tisztes helytállást vár magától.

A középfutamokkal folytatódnak a kajak-kenu-versenyek: K-1 1000 méteren Benkő Zoltán, a C-2-eseknél ugyanezen a távon Kozmann György és Kiss Tamás száll vízre a döntőbe jutásért.

Atlétikában megrendezik a férfiak 200 méteres síkfutásának döntőjét, amelyen a jamaicai Usain Bolt 100 méteres sikere után ismételhet.

Szerdai aranyérmesek:

Úszás: női 10 km döntő

Vitorlázás: férfi szörf, női szörf

Műúszás: páros szabadprogram

Birkózás: férfiak szabadfogás, 66kg, 74 kg

Atlétika: női kalapácsvetés, 400 m gát döntő, férfi 200 m

Tékwandó: női 49 kg, férfi 58 kg