Még nem merünk reménykedni

2008.08.15. 10:39 Módosítva: 2008.08.15. 10:39

Aranyszagot sodor a szél a Nemzeti Stadion felől, ahol megkezdték szereplésüket az atléták, és egyből van is miért szétterülnie a fölényes vigyornak a magyar orcákon. A kalapács ugyanis a mi számunk az olimpiákon, és ezt most éppen Pars Krisztinán révén tudatosítjuk a reménykedő mezőnyben.

A magyar dobóatléta első helyen jutott a döntőbe, a világranglista második helyezettje az egész mezőny egyetlen versenyzője, aki nyolcvan méter fölé dobta a szert (nem azt). 80.07 méteres dobásával megelőzte a világranglista-vezető japán Murofusi Kodzsit, és a címvédő lengyel Szymon Ziólkowski, és még sorolhatnánk, ki mindenkit, de felesleges, a lényeg úgyis összefoglalható egy szóban: mindenkit.

A világranglista második helyén álló Pars a vasárnapi döntőben írhat újabb csodaszép bejegyzést a magyar kalapácsvetés egyébként is nagyszerű eredményektől hemzsegő aranykönyvébe. Csak azért nem írjuk le magától értetődő tényként, hogy így is lesz, mert ezen az olimpián az esélyeseink sajnos valahogy nem tudják érvényesíteni a papírformát.

A magyar atléta eredménye azért is külön értékes, mert egy rendezési vis majornak köszönhetően Pars nem tudta elvégezni mindkét bemelegítő dobását, ezért az első kísérletét jól el is rontotta. A verseny utána elmondta, hogy hivatalosan is panaszt tesznek az eset miatt.

Na, jó, leírjuk: Pars Krisztián vasárnap megszerzi a magyar csapat harmadik aranyérmét. A többi egyelőre titok.