Szombati eredmények

2008.08.16. 16:23 Módosítva: 2008.08.16. 16:44
Hollandia és Venezuela sem nyeretlen már, Kuba és USA továbbra is 100%-os.
Stubby Clapp, sokak kedvence
Stubby Clapp, sokak kedvence

A nap az USA:Kanada összecsapással kezdődött, ahol az amerikai csapatnak mindenképpen győznie kellett ahhoz, hogy ha a végén ott akar lenni a legjobbak között, ugyan ez vonatkozott ellenfelükre is, ezért nagy csata volt kilátásban. Nem is kellett csalódnia a kilátogató nézőknek, hiszen végig parázs hangulatú mérkőzésen végül is az USA tudott nyerni 5:4 arányban. Kanada legjobbja Chris Robinson volt 3/4-es teljesítményével, amerikai oldalon pedig Brian Duensing-et,a győztes dobót érdemes kiemelni, aki 4:2-es kanadai előnynél vette át a dobó dombot, majd 3 inning alatt mindössze 1 hit-et kapva győzelemre vezette csapatát.

r2441261399
Ülj le mellém, valamit mondok...
Ülj le mellém, valamit mondok...

A nap második mérkőzésén Kuba és Tajvan csapatai mérték össze erejüket, ahol a karibi alakulat, ahogy szokta mostanában, annyit adott ki magából amennyit kellett, így 1:0-ra nyerte meg a mérkőzést. A győztes pontot Frederich Cepeda 7. inningben elért hazafutása jelentette. Tajvani oldalról érdemes megemlíteni Chen-Chang Lee dobóteljesítményét, aki ugyan vesztes dobó lett, de a kubaiak mindössze 3 érvényes ütést tudtak ellene elérni, nagy pechje, hogy ebből az egyik túl messzire repült.

beletört az ütőjük...
beletört az ütőjük...

Hollandia megszerezte első győzelmét a tornán, a házigazda Kína csapatát verte 6:4 arányban. A hollandok 5. inning béli 5 pontos rohamuknak köszönhetik a győzelmet, melynek egyik pillére Sidney de Jong 3 pontos hazafutása volt. Rajta kívül még Sharnol Adriana és Bryan Engelhardt is pályán kívülre bombázott 1-1 pontért. Kínai oldalról Fenglian Hou volt remek formában 2/3-as mutatójával, 1 befutott és 1 beütött pontjával vette ki részét a kínai támadásból.

A nap záró mérkőzése is véget ért, Japán és Korea csapatai a legvégére hagyták a döntést. 8. inningig 2:2 volt az állás. Az utolsó játékrészt aztán Korea 3:1 arányban meg tudta nyerni, kialakítva ezzel az 5:3-as végeredményt. Ez volt Korea második meglepetés győzelme, az USA után Japán skalpját is begyűjtötték és továbbra is veretlenek.

A hölgyeknél Japán 3:0-ás győzelmet aratott a kínai válogatott felett, érdekesség hogy ezt a 3 pontot 2 érvényes ütésből hozták össze. A harmadik játékrész tetején egy séta és egy base hit után Rie Sato ért el hazafutást, így 3 pontot szerezve és egyben beállítva a végeredményt.

Az amerikai hölgyek újabb magabiztos győzelmet arattak, ezúttal Tajvan ellen nyertek 7:0 arányban. A győzelmet Jennie Finch dobóteljesítménye garantálta az USA csapatának.

A nap harmadik mérkőzésén sajnos nem sikerült a bravúr az egyetlen európai csapatnak, így továbbra is győzelem nélkül állnak. A végeredmény Hollandia:Ausztrália 0:8.

A nap végére maradt a legnagyobb meglepetés, ahol Venezuela legjobbjai megszerezték első győzelmüket, 2:0-ra legyőzve Kanada csapatát. A győztes dobó Mariangee Bodago lett, aki végig dobta a 7 inninget.

Kína DO-TO-HO!
Kína DO-TO-HO!