A nap mérkőzése: Németország - Korea 3:3 (1:1)

2008.08.16. 01:25

A mai nap szenzációját a koreai válogatott szolgáltatta, amely elrabolt két pontot Németországtól, nagyon nehéz helyzetbe hozva ezzel a világbajnokot az elődöntőbe jutás szempontjából. Habár a németek 3 meccs után továbbra is veretlenek, mindössze egy győzelmet számlálnak és a csoport 3. helyére estek vissza.

Lassan már hozzászokhattunk, hogy elején sem finomkodnak egymással a csapatok, ezúttal se történt másként. Egy korner után Sebastian Biederlack csak testtel tudott menteni a gólvonalon, a jogosan megítélt büntetőt pedig Woon Kon Yeo váltotta gólra az 5. percben. Németország természetesen nem hagyta ennyiben a dolgot, átvették a játék irányítását, az ázsiai csapat pedig szabálytalanságokkal igyekezte megtörni a lendületet. a 17. percben egy gyorsan elvégzett szabadütés után Philip Witte meg is szerezte az egyenlítést. Továbbra is német ütőkön vándorolt inkább a labda, de nem sikerült helyzeteket kidolgozni a remek koreai védelem ellen. Az első félidőben még összesen kétszer próbálkoztak kapuralövéssel a németek, abból Carlos Nevado lövése elkerülte a kaput, Florian Keller próbálkozását pedig a hálóőr hatástalanította.

A második félidőben sem kellett 5 percet se várni az első gólra, Matthias Witthaus szezett vezetést a világbajnoknak, majd nem sokkal később Florian Keller is gólt szerezhetett volna. Ezután a helyzet után viszont feléledt Korea: első kornerüket még hatástalanította a német csapat, de Jong Hyun Jang másodjára már betalált Weinhold kapujába, ismét egál! Mintegy másfél percig állt 2-2 az eredményjelző táblán, amikor is a 46. percben Christopher Zeller szállította a tőle jól megszokott gólt. Tibor Weissenborn és Yong Bae Kim egy percnyi különbséggel kapott sárga lapjai azt jelentették, hogy a csapatok 10 a 10 ellen nagyobb területen játszhattak, ami egyértelműen a koreai csapatnak kedvez. Ezt kis is használták és Jong Ho Seo gyönyörű góljával ismét egyenlítettek az 52. percben. Ezzel a gólesőnek ugyan vége szakadt, de mindkét csapat próbálta eldönteni a mérkőzést a hajrában. A nagy csatának gól helyett újabb 1-1 sárga lap lett az eredménye: Florian Keller és Jong Hyun Jang volt kénytelen az utolsó percben a büntetőpadra ülni.

Ezzel az eredménnyel a legelégedettebb az Új zélandi együttes lehet, amely így pontelőnnyel átvette a csoport második helyét a germánoktól. A német válogatottnak komoly fejlődést kell mutatnia az elmúlt két meccshez képest, amennyiben érmet szeretnének szerezni Pekingben.