A nap mérkőzése (pótlás): Kína - Ausztrália 2:2 (1:0)

2008.08.20. 11:36 Módosítva: 2015.05.21. 04:43
Játékvezetők figyelmébe: ez egy szabályos mozdulat volt
Játékvezetők figyelmébe: ez egy szabályos mozdulat volt

Kicsit késve, de felkerül jól megérdemelt helyére a torna szenzációját hozó női mérkőzés. A két csapat a meccs előtt azonos pontszámmal állt a 2-3. helyen, de a gólkülönbsége a házigazdának két góllal jobb volt, így az egyértelműen aranyra pályázó Hockeyroosnak nyernie kellett (volna) az elődöntőbe jutáshoz. Valószínüleg ez tízből nyolcszor így is történne, de most nem véletlenül nyerte meg a nap mérkőzése címet.

Annak ellenére, hogy Ausztráliát fenyegette a győzelemkényszer, az első feljegyzendő megmozdulás alig több mint egy perc elteltével Song Qingling nevéhez fűződik, de lövését blokkolták. A 9. percben ismét próbálkozhatott, de ezúttal a kapus védett, igaz a kipattanó után kornerhez jutottak a házigazdák. Ezt is Qingling vállalta magára, de lövés elkerülte a kaput. Ezzel aztán be is fejeződött számára a tüzijáték, többet nem vállakozott a meccsen... Vállakozott viszont Rivers Megan és Tan Chunling, ráadásul a kaput is eltalálták, de mindkét kapus remekül védett. A félidő felénél újabb kornerhez jutott a fantasztikus közönség által buzdított házigazda, de ezúttal Ma Yibonak sikerült elrontania. Viszont érett a meglepetés a játék képe alapján. A 25. percben úgy nézett ki magára talál az Ausztrál sztárcsapat, Angela Lambert kornerből, majd 2 perccel később Sarah Young mezőnyből lőhetett kapura, de a kínai kapus tette a dolgát. Amikor kezdte átvenni a játék irányítását az ausztrál csapat, jött a hidegzuhany Li Hongxia személyében és a kínai vezetés a 30. percben. Ezután már sok minden nem történt az első játékrészben, az utolsó percben még egy ausztrál lövést jegyezhettünk fel, de a meccs a hazaiaknak állt.

3 perc se telt el a második félidőből, mikor Ausztrália még mélyebb gödörbe került: Li Hongxia mai második lövése is utat talált a kapuba. Az ausztrál válogatott egyszerűen nem tudott mit kezdeni a rendkívül lelkes és gyors kínai csapattal, a 47. percig kellett várni az első lövésükig a második félidőben, ráadásul ez sem járt eredménnyel. Az 51. percben aztán megtört a jég: Eastham Casey vágott be egy kiskornert, felélesztve ezzel az elődöntős reményeket. Innentől kezdve szinte csak a kínai térfélen folyt a játék, az ausztrál válogatott óriási nyomást helyezett az ellenfél védelmére, akik szabálytalanságokkal próbáltak pihenőhöz jutni. A 62. percben Sarah Young kiegyenlített, 8 perce volt a Hockeyroosnak, hogy kiharcolja a győzelmet. Szinte felborult a pálya, Attard Teneal például 5 másodpercen belül kétszer is naggyá tette a kapust, aki a 67. percben Angela Lambert kornerjét is hárította. Még ugyanebben a percben egy sárga lap villant kínai oldalon, óriási esélyt kapott ezzel Ausztrália! A 69. percben a nagy nyomásnak korner lett a vége, de a tét úgy néz ki összetörte az esélyesebb csapatot, a kulcsfontosságú lehetőségből még csak lövéséig se jutottak. A vége előtt egy perccel még egy sárga lapot kaptak a kínaiak, de ez már nem osztott, nem szorzott, a meccs döntetlennel ért véget és ezzel Kína jutott a 4 közé, Ausztrália pedig az 5. helyért küzdhet a továbbiakban.