A nap mérkőzése: Spanyolország - Korea 2:1 (1:0)

2008.08.20. 12:08 Módosítva: 2015.05.21. 04:43
Többnyire ez volt a jellemző: a koreaiak rohantak a spanyolok után
Többnyire ez volt a jellemző: a koreaiak rohantak a spanyolok után

Ezúttal a nap mérkőzése a tét alapján került ki, hiszen a spanyol - koreai meccsen az eredmény függvényében 4 különböző sorrend alakulhatott volna ki az "A" csoport végeredményében. A lehetőségek:

  1. legalább 3 gólos spanyol győzelem esetén spanyolok a csoportelsők, Korea 4.
  2. kevesebb, mint 3 gólos spanyol győzelem esetén spanyolok az elsők, Korea 3.
  3. döntetlen esetén Spanyolország 2., Korea 3.
  4. koreai győzelem esetén Korea 2., Spanyolország 3.

Az eredményt már ismerjük, nézzük hogyan alakult ki.

Annak ellenére, hogy a továbbjutáshoz Koreának mindenképpen nyerni kellett volna, már az elején az ibériai csapat irányította a játékot és helyezte nyomás alá az ellenfél védelmét. A mezőnyfölényt hamar gólelőnyre váltotta a gárda, Santi Freixa szerzett gyönyörű gólt a 12. percben. Egészen a 26.percig csak spanyol lövést lehetett feljegyezni, köztük például egy kornert is, amit a koreai kapus hárított. A 26. percben előbb Albert Sala lövését védte az ázsiaiak kapusa, majd az ellentámadás után Cortes is bemutatta első védését a meccsen. Az utolsó percekben magára talált Korea, megpróbáltak még a szünet előtt egyenlíteni, de a spanyolok hálóőre két alkalommal is megtréfálta a csatárokat, így maradt az egy gólos spanyol vezetés.

A második félidő kiegyenlítetten kezdőtött, a csapatok többet támadtak és mindkét oldalon megvoltak a helyzetek, amikor is az 53. percben Santi Freixa megszerezte önmaga és csapata második gólját, ezúttal kornerből volt eredményes. Ekkor a koreai válogatott nagyon messze volt a továbbjutástól, de nem adták fel! Bár Xavier Ribas kornerét még az ő kapusuknak kellett védenie, onnantól kezdve a spanyol kolléga, Cortes volt a főszereplő. Több remek védést is bemutatott, tartva ezzel a különbséget a két csapat között. Egészen a 69. percig állta így a sarat, ekkor Sung Hoon Yoon talált a kapuba - de már későn. Az utolsó emítése méltó helyzet Victor Sojo lövése volt az utolsó percben, de a kapus ismét védett, így maradt az egy gólos spanyol győzelem a végére is.

Ezzel a legjobb 4 közé a 4 legnagyobb esélyes került (Spanyolország, Németország, Hollandia, Ausztrália), de a kiegyenlítettségre jellemző, hogy pontveszteség nélküli csapat már nincs a férfi tornán. Az elődöntőben a spanyolok Ausztráliával csapnak össze, míg a másik ágon az "örökrangadó" Németország - Hollandia párharc lesz.