Kajak is húzhat vízisít

2008.08.10. 17:34
1 hozzászólás
A kajak négyesek lassan kiválthatják a motorcsónakokat.

Egy kajak négyes képes olyan sebességre felgyorsulni, hogy el tudjon húzni egy vízisíelőt, írja az infloplease.com. Természetesen ez csak a versenyhajókra, elsősorban a K-4-esekre igaz, nyilván az sem mindegy, hogy kik ülnek benne: a leggyorsabb egység egy férfi kajak négyes lehet, míg a leglassabb egy férfi kenu egyes vagy egy női kajak egyes, két utóbbinak megközelítőleg azonos a sebessége.

Számításaink szerint 1000 méteres távon egy férfi négyes átlagsebessége meghaladja a 20 km/h-t, rövidebb távon akár sokkal gyorsabbak is lehetnek. Kérdés persze, hogy egy vízisíelő vontatása milyen mértékben hátráltatja a hajó mozgását.

Reméljük, hogy a leggyorsabb magyar egységet semmi nem hátráltatja majd Pekingben, és meg tudják védeni az olimpiai bajnoki címet. A világbajnok szlovák egység még keresztbe tehet, de nem szabad megfeledkezni a németekről és a kínaiakról sem. A férfi négyes augusztus 18-án, hétfőn áll először rajthoz, fél 10-kor rendezik az előfutamukat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás