Minden a terv szerint halad

2008.08.19. 20:36 Módosítva: 2008.08.20. 17:04
A kajakosok és kenusok remekül versenyeznek, a 12 magyar egység továbbjutott az előfutamokból.

Véget értek az előfutamok a Sunji pályán, minden egységünk továbbjutott, a 12-ből hét egység egyenesen a döntőbe. Vereckei Ákosnak esélye se lett volna 500 egyesben kihagyni a középfutamot, olyan népes mezőny állt rajthoz, hogy az összesen négy előfutamból legjobb esetben is csak a középfutamokba lehetett kerülni.

A középfutamokban Vajda Attilának a kenuegyesek 500 méteres számában drukkolhatunk majd, a Kozmann György és Kiss Tamás alkotta duónak 1000 méteren, a Sáfrán testvéreknek 500 méteren, Benkő Zoltánnak pedig a kajakegyesek 1000 méteres versenyében.

A női egységek hihetetlen eleganciával előzték meg a mezőnyt egyesben, párosban és négyesben is. Kovács Katalin így gyűjtheti az energiát a három szám döntőjére, ő ugyanis tagja mindegyiknek. Ha minden a legjobban megy, ők akár három aranyat is elhozhatnak, bár az olimpiához méltóan rendkívül erős mezőnyben kell majd versenyezniük.

A körülmények egyelőre adottak, a csapat elégedett az ellátással, az időjárás is viselhető, hétfőn és kedden napközben 28-29 fokot mértek, több mint 56 százalékos páratartalom és szikrázó napsütés volt, csak néha felhősödött be kicsit az ég, szél viszont majdnem egyáltalán nem fújt. Reméljük, kitart ez az időjárás szombatig, és nem kell nyílttengeri csatát vívniuk az elemekkel, mint Sydneyben.

Szerda és csütörtök tehát a középfutamok napja, pénteken és szombaton pedig a döntőket rendezik.