Tempósan menetelnek a magyarok

2008.08.20. 17:23 Módosítva: 2008.08.20. 19:00
A szerdai középfutamokból a Kozmann-Kiss páros és Benkő Zoltán is továbbjutott.

Úgy tűnik, nem csak a magyarok tulajdonítanak külön figyelmet a Kozmann György és Kiss Tamás alkotta kenupárosnak, a kínai operatőröknek is szemet szúrt a fekete karszalaggal versenyző magyar egység. A szerdai 500 méteres középfutam rajtja előtt a kamerák meglepően hosszan mutatták, ahogy a pár hete együtt evező páros készülődik, pedig a futamban kínai egység is indult.

Kozmann és Kiss hihetetlen versenyzést mutattak be, egyáltalán nem látszott rajtuk, hogy nem egy sok éve összeszokott párosról van szó. Valószínű, hogy éppen ezért a képességért választották Kozmann párjának Kiss Tamást, aki bár jó kenusnak számít, de nem rutinos még ilyen szintű világversenyeken. Ludasi György edző a kiválasztáskor azzal érvelt, hogy Kisst az emberi tényezők teszik alkalmassá, hogy Kolonics György helyett rajthoz álljon Pekingben.

Számukra a kitűzött cél az volt, hogy döntőbe kerüljenek, ami sikerült is, de a szerdai versenyzésük alapján az sem kizárt, hogy pénteken, a világ élmezőnyében valami igazán meglepőt mutatnak.

Benkő Zoltánnak is nehéz dolga lesz a pénteki döntőben, mindenki, aki számít, ott lesz a futamban, így már az is komoly teljesítmény lenne, ha pontszerző helyen érne célba. A pályabeosztás már elkészült, Benkő a 9-es pályán indul, ami azért lehet jó, mert talán szép csendben, észrevétlenül utasíthat maga mögé világklasszisokat. Benkőnek az eddigi legjobb olimpiai eredménye egy kilencedik hely párosban négy évvel ezelőtt, de volt már kétszer Európa-bajnok, egyik aranyérmét 500 egyesben szerezte 2006-ban, illetve 2005-ben 1000 egyesben negyedik lett a zágrábi világbajnokságon.