Szilárda
-4 °C
3 °C

Jó játékkal könnyű nyerni avagy főnixmadár született!

2008.08.13. 18:13
5 hozzászólás

Az új módszer bejött: szívgyógyszer helyett a Madách téri sörsátor csodatévő erejében bíztam, s nem hiába. A csodálatosan küzdő magyar lányok jelzőkkel nem visszaadható győzelmet arattak a kőkemény német csapat ellen, így jó eséllyel minimum 3. helyen megyünk tovább az egyenes kieséses szakaszra, vélhetően elkerülve a kiemelkedő norvégokat!

Nehéz bármi okosat írni egy ilyen mérkőzés után (máskor se mindig sikerül). Zisi, veszprémi barátunkhoz hasonlóan, kifogytam már a szívgyógyszerből, az Olimpia eddigi ideje alatt túlzott fogyasztás tényállása forgott fenn, s a kötöttfogású birkózás megszokott bírói ténykedése az utolsó tartalékokat is felemésztette. Így kénytelen voltam a már többször jól bevált sörsátor módszerhez folyamodni, ami most is bejött, bár a női párbajtőr verseny miatt fellépő akkut tüneteket csak dózisnöveléssel tudtam orvosolni. A siker így nem maradhatott el!

A szakmai részére a meccsnek csak röviden érdemes kitérni. Két lelkileg és játékkoncepcióban összezavarodott csapat kegyetlenül gyűrte egymást, tudván, hogy a győztes vélhetően elkerüli a másik ágról a nem igazán verhetőnek tűnő norvégokat. Mi egy nehezen értékelhető döntetlennel mentünk bele az ütközetbe, a németek egy óriási KO utáni kábaságban játszottak. Valljuk be, hogy a színvonal nem verdeste az egeket! Tehetetlenül vergődtünk a németek nyitott védekezésében, fogalmunk se volt, hogyan lőjünk gólt, nem próbálkoztunk meg befutásokkal, azt vártuk, hogy a Pálinger-Görbicz-Tóth trió majd csinál vmit. Szerencsére ők is eldobálták, kiejtették azt, aminek nem volt nyele. Aztán amikor másodszor is elmentek 5 góllal, egyszer csak elkezdtünk ésszel is játszani, bár továbbra is sok hibával. De ami a legfontosabb, és ilyet már évek óta nem láttunk, hittel, akarattal, istrángszaggatással nyertünk, ami, különösen egy német csapat ellen, csodaszámba megy. Felszedtük a parkettát (taraflexet?), futottunk, ütköztünk, egy igazi csapat volt a pályán. És aki ezekben felülmúl egy bármilyen német csapatot, az akármire képes. A végén a befutások is sikerültek, érdekes módon kiderült, hogy cserélni is lehet, és a feljavuló védekezés mellett a Katikapusparádé sem maradt el. Olyan egység és lelkesedés hozott eredményt, ami még az Egri Viktor által ezúttal NÉHA joggal kritizált dán bírókat is meglágyította a végén, és korrekt ítéleteket hozott a végjátékban. Fogalmam sincs, hogyan nyertünk, de ez nem is érdekel senkit, nyugodtan készülhetünk a koreaiak és az oroszok elleni meccsekre.

A ma este és a holnap délelőtt az ünneplésé legyen, aztán egy nagy videózással próbáljuk meg kihasználni az orosz csapat esetleges elkényelmesedését (remélem, erről ők is értesültek, mármint hogy lazázniuk is kell), a gyorsaságunkat, a koreaiak ellen pedig talán a nagyobb meccsrutinban és a kapusteljesítményben bízhatunk. És addigra esetleg összeáll a nyitott védekezés elleni játék is. Vesztenivalónk ezeken a meccseken szerintem nincs, bármilyen meccs egy bármilyen női sportban mindig háromesélyes, ezt mi tudhatjuk a legjobban!

Szép volt csajok, szép volt sörsátor!

A fiúk még csak a bemelegítés strechingjénél járnak. Az egyenes kiesére koncentrálnak a csapatok, bár ott is élesedik a küzdelem. Az egyik csoportban a horvát-francia-spanyol trió menetel, bár nekem a spanyolok nem tűnnek továbbra se meggyőzőnek, kapus- és beállóproblémáik vannak, a támadójátékuk minden értelemben kiszámíthatatlan. Nekem a motivációjuk sem tűnik tökéletesnek, de a férfiaknál a verseny a 8 között kezdődik. Balic gyógyulása az érmekről is dönthet, bár a fiatal Duvnjak akár képes lehet pótolni világ 1-2. (Karabatic) legjobbját. A franciákat, sajnos, döntőbe várom.

A másik csoportban kérdőjelek tornyosulnak, az oroszok és az egyiptomiak szerintem nem rúgnak labdába. A dánok szereplése döbbenet, a németeké csalódás, ennek ellenére nem írnám le őket, ha egyáltalán 8 közé jutnak (mármint a dánok). A koreai és az izlandi csoda élettartama szintén kérdéses. Egy jó magyar csapat abszolút éremesélyes lenne, sajnos csak lenne.

Javallanám, hogy szurkoljunk lengyel barátainknak az évszázados barátság jegyében!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!