Ági és a fiúk

2008.08.30. 16:14 Módosítva: 2015.05.21. 04:24

Ma a világban többen néznek női teniszt, azaz a WTA által szervezett versenysorozat közvetítéseit, mint férfi teniszt. Ennek egyben oka és következménye, hogy Európa legnagyobb sportcsatornája, nem az ATP sorozat mellett döntött.

A férfi teniszezőket összefogó szövetség inkább országos adókkal küzd. Az izzadságtól nedves combok, kivillanó bugyik és harsány nyögések olyan forgalmat generálnak, hogy a Nike már nem csak Sarapova számára hoz ki egy évben legalább négy outfittet, hanem az első tízben gyakorlatilag minden játékosnak. Annyira zúg a Volga, hogy mint arról az Index is megemlékezett, a nemzetközi asztalitenisz szövetség arra buzdítja versenyzőit, hogy öltözködésben vegyenek példát a teniszező nőkről. Ez igazán nagyszerű, forog a kerék, villog a neon, jó a hangulat és a PR. Azt is lehet tudni például, hogy Szvetlana Kuznyecova "civilben" egy tündér, mindenkivel nagyon kedves és őt is szereti mindenki. Egymás mellé tettem az ő és Jelena Iszinbajeva fotóját, aztán a Wimbledoni döntős! Marion Bartoli és a magasugró Blanka Vasic képét.

A teniszezők nem igazán tűnnek sportolónak.

Szóval, amikor januárban, Itt járt a két hölgy a Federation Kupa keretében három méterről csodálhattuk meg őket. Jankovics atlétikus, Ivanovic nem tudom, lenne jelző, de akkor a vádiratban a magyarellenes mellett a férfi soviniszta köcsög is szerepet kapna. Elmesélek helyette egy városi legendát.

Ana Ivanovics világelsőként úgy pottyant ki a US Open második fordulójában, hogy még csak nem is porzott igazán. A másik horváth Jelena Jankovic egyhetes világelsőségéről már jelent meg poszt (http://usopen.blog.hu/2008/08/28/jelena).

Úgy volt, hogy Michigan kies külvárosában, ahogy arra felé nevezik gettóban, a munkanélküli Richard Williams üres óráiban sporteseményeket követett tévén. Leginkább az amerikai sportokat szerette nézni. Azokat a fantasztikus fekete kosarasokat! Ment a sok hárombetűs sorozat, nyíltak a six packek, aztán egy fülledt nyári délután valahogy ráhemperedett a távirányítóra és belekapcsolt egy női teniszmeccs végébe. Amikor meghallotta micsoda jutalmat kapnak a játékosok nagyon elcsodálkozott. Nosza kiment a parkba ott lezavart minden kölyköt a pályáról, kifeszített egy madzagot, majd kiparancsolta lányait, akik innentől kezdve minden reggel, éjjel meg este kint ütöttek. Amikor a nosztalgiázó Williams apuka mindezt elmesélte egy interjúban, a WTA nagyon megsértődött, hogy ez nem szép, meg milyen dolog, hogy a pénzért, ez nem erről szól pfúj, meg majd én tudom.

Ana Ivanovics és Jelena Jankovics nem világelső, sem Kuznyecova, de itt most senki sem az. A Világelső másképpen néz ki, azt lehet érezni. Ha kiveszem a tesókat a mezőnyből napközis tábort látok sok kedves lánnyal, akik csipkedik, de soha nem bántják egymást, délután pedig mindig összeállnak egy jót ugráló kötelezni.

Ez nézhetetlen.

Régen sem volt olyan kiegyensúlyozott a női tenisz, mint a férfi, tíz felett sosem voltak klasszisok, az első fordulók mindig gyengék voltak, de a döntő az esemény volt. Sokszor nagyobb mint a férfi.

Chris Evert-Navratilova, Navratilova-Graf, Graf-Szeles, Hingis-Williams, csak néhány páros, akiért az ember szombaton is odaült a nagy versenyek végén.

Most simán elmegyek ütni helyette.

És visszasírom Henint, ami azért borzasztó.

Azt szeretném nagyon ha Ági megmutatná nekik!

Van ez az átkozott első szerva, amit be kellene húzni, hiszen az egyetlen ütés teniszben, amit nem befolyásolhat az ellenfél és közepes ritmusban visszatenni a labdákat. Tudom, hogy a fotelből könnyű, de jó lenne látni megint a tavalyi magabiztosságot, nyílt, kemény játékot, küzdést.