Ausztráliával a bronzért

2008.08.20. 14:43

Ott tartok, ahol az elején. Nem szeretem a női vízilabdát. Meg is kövezhettek, akkor sem tudok erről a csapatról sok szépet és jót írni.

Nem azért, mert kikaptak és nem aranyért játszanak. Nem is számítottam nagyon rá , hogy sikerül bejutniuk a döntőbe - igaz az esély meg volt rá. Egyszerűen nem szeretem ezeket a lányokat. Biztos máshogy látnám, ha, mint kivülálló követném végig a meccseiket.

Volt olyan szerencsém, hogy működött annyira a tuner kártya a munkahelyemen, hogy legalább fekete - fehérben követni tudjam a meccset.

Borzalmas volt! Dühítő, szánalmas.

Nem csak a játékuk miatt, Megint eszembe jutott, hogy Magyarországon hol tart ez a sport. Senkit nem érdekel a női vízilabda. Senki nem foglalkozik azzal, hogy valamerre is fejlődjön a sportág.

Egy Pelle vagy Valkai nem véletlenül klasszisokkal jobb játékos, mint bármelyik itthon ragadt játékosunk. Nézzük meg az Olaszokat! Ott van lehetőség vízilabdázni. Ott vannak uszodák, van alapanyag, van elég edző és van pénz arra, hogy olyan feltételeket biztosítsanak egy OB I - es játékosnak, aminek köszönhetően fejlődni tud.

Mi van itthon? Semmi. Jó esetben nem a játékosnak kell fizetnie a tagdíjat. Még jobb esetben szerződése van és fizetést is kap. És az igazán szerencsések meg is kapják ezt a pénzt.

Persze az sem lenne baj, ha lehetne hol edzeni, ha lenne elég uszodánk és lehetne utánpótlást nevelni valahol. Így elég nehéz, hiszen este 7 előtt nem kezdődik edzés, ami azt jelenti, hogy 9-10 között támolyog ki az ember a vízből.

És akkor már csak a jó edzők hiányoznak. Na, belőlük nincs túl sok. Sőt! Én a 12 éves pályafutásom alatt kettő jóval találkoztam. Ebből az egyik nő.

Természetesen nem akarom erre fogni a tegnapi szánalmas mutatványt.

Kettő nullal kezdtünk, de nem tudtuk megtartani a vezetést.

Godova is hülye volt. Későn cserélt kapust. Patinak nem ment. Nagyon rosszul védett. Kisteleki baromságokat csinált. Benne sokkal több van. Primász megint úgy gondolta, hogy edzésen vagyunk és lehet szórakozni hülye ejtésekkel.

Nem értem! Bemutatta, feállt, lőtt és egy hatalmas gól lett a vége. Miért kell ejtegetni rossz kézről, 600 méterről ilyen ostoba módon, amikor bizonyítottan képes arra, hogy szétlőjje a kaput?!

Á, csak megint felhúzom magam. Bosszantó volt, hogy nem tudunk felállni fórban, illetve ezer lóba után ellőjük az előnyünket rosszkézről.

Pelle Anikótól pedig nem várhatjuk, hogy egyedül váltsa meg a világot. A vízilabdát is 7-en játszák...elvileg.

Magyarország - Hollandia 7: 8

Sebaj. Ettől a csapattól az is szép teljesítmény, hogy bronzzal jönnek majd haza, mert azt el kell hozni ezek után.

21-én, csütörtökön játszunk 11 órakkor az ausztrálokkal. Most reméljük, hogy nem elégednek meg a döntetlennel, és a földbe gyalázzák Sydney olimpia bajnokait - főleg, hogy nem is ugyanaz a csapat.