Görögország - Magyarország 6:17

2008.08.12. 11:05 Módosítva: 2015.05.21. 05:12

Még szinte vége sincs a meccsnek, amikor megszólal a telefonom. Húgom az: „Láttad, hogy Rudolf kipontozódott?” Hehe, már az első meccsen én is széles mosollyal nyugtáztam a két Varga harmadik nevét: Varga Dániel Rudolf és Varga Dénes Andor. Nem lepődnék meg azon, ha kiderülne, hogy ők maguk kérvényezték azt, hogy kiírják a teljes nevüket a képernyőre. Ahogy őket ismerem…

Jön a következő telefon, apu: „Nézted a meccset?” – és folytatja -„Nagyot játszottak. Ezért vagyunk mi jók a vízilabdában. Ezért más a magyar válogatott, mint az összes többi. Mert mi mindig fel tudunk állni. A legrosszabb formánkban is maximum 1 góllal veszítünk vagy döntetlent játszunk. Viszont, ha tényleg jó formában van a csapat, akkor nem lehet minket megállítani.”

Azt már tudjuk, hogy Montenegró 12:0-ra verte Kanadát. Jó lenne, ha mi sem maradnánk el nagyon ettől az aránytól, hiszen a végén lehet, hogy a gólkülönbség dönt a további sorsunkról.

Az eredmény önmagáért beszél (6:17).

Az első negyedben nagyot játszottunk. Benedek Tibi megint bizonyított, hogy van még mit keresnie ebben a válogatottban. Megmutatta, hogy az a bizonyos bal csukló még mindig működik. Örülök, hogy ilyen jó formában van. Szeretem a játékát. Az első negyedet 7:2-re nyertük. Hét gólt lőni egy negyedben a görögöknek! Lehet, hogy már nem olyan jók, mint régen, de a görögöket sosem szabad lebecsülni. Láttunk már 5 gólos hátrányból csapatot felállni.

Azt is tudjuk, hogy a görögök nem fognak még egy negyedet így nekünk adni.

Ehhez hűen is kezdenek, Benedek keze alól kicsúszik Miteloudis, és a görög kihasználva előnyét be is lövi kapunkba (7:3 ide).

A második negyedben Biros és Molnár eredményes, illetve a negyed végén a görögök (Schizas) fórjukat értékesítik góllá 9:4 az állás.

Kicsit leálltunk a gólgyártásban ebben a negyedben.

Jön a harmadik negyed. Kásás elhozza a labdát (nagy sóhaj). Ez a negyed szerencsére már megint erősebb. Hosi góljával kezdünk. Varga Tamás kipontozódik, így a negyed alatt a görögök egy támadást tudnak értékesíteni ebből az emberelőnyből (10:5 nekünk). Kásás remekül játszik (juhúúú) a meccsen. Gólpasszát Varga Dani váltja be (5:11). Kiss Gergő és Biros sem tétlenkedik (5:13).

A negyedik negyedet kapuscserével kezdjük. Gergely a kapuban. Még mindig nem rajongok érte, de el kell fogadni, hogy ő ment Viktor helyett. Bízom benne, hogy beváltja a kapitány hozzá fűzött reményeit.

Dumi elhozza a labdát. A magyarok szó szerint hülyét csinálnak a görög védelemből. Kása ismét bizonyít önzetlenségével (hjajjjj), Molnárnak adja át a labdát (5:14). Középről bombázza kapunkat Afroudakis (6:14).

Csak Mezei néha hallgatna el egy-egy percre!

Benedek lövésére senki nem számított. Baj, hogy a kapus sem (6:15). Biros lövésével megszerezzük a 10 gólos vezetést, amit Madaras még egy extra góllal növel, így a végeredmény: Görögország - Magyarország 6:17

A magyar csapat elöl, hátul egyaránt nagyon jól játszott. Hatalmas gólokat és a magyar csapatra jellemző csapatjátékot láthattunk. Végre többet láthattunk a Varga – tesókból is. Kásás kezd visszatalálni régi önmagához (éljen!). Az Unikum kupa óta pedig Molnár is kezdi visszahozni eltűnt jó formáját.

Következő megmérettetésre csütörtökön (14-e) kerül sor 6:10-kor játszunk a spanyol válogatottal.

A csoportok állása:

A csoport:

1. Spanyolország: 4p, 25:14 (2)

2. Montenegró: 3p, 22:10 (2)

3. Magyarország: 3p, 27:16 (2)

4. Ausztrália: 2p, 20:17 (2)

5. Görögország: 0p, 14:29 (2)

6. Kanada: 0p, (6:28) (2)

B csoport:

1. USA: 4p, 20:15 (2)

2. Horvátország: 2p, 11:7 (1)

3. Szerbia: 2p, 11:7 (1)

4. Kína: 0p, 4:8 (1)

5. Németország: 0p, 7:11 (1)

6. Olaszország: 0p, 18:23 (2)