Ismét Kásával "büntettünk"

2008.08.16. 20:40

Értetlenül állok a tény előtt, hogy Kásásnak muszáj büntetőt lőnie. Aki ismer, tudja nagyon jól, hogy Kásás Tamás ezer éve kedvenc játékosaim egyike, sőt! De akkor sem hiszem, hogy a mai kihagyott ötösére is csak legyintenem kellene. Meg kellene végre érteni, hogy Kása erre nem alkalmas. Biros Péter, Kiss Gergely 99%-ban belövi ezeket a büntetőket, mert alkatilag jók a feladatra. Kása NEM. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne lenne nagyon jó játékos.

A mai nap meglepetései nekem már akkor elkezdődtek, amikor megláttam, hogy Spanyolország 7:1-re vezet Montenegróval szemben. Kicsit ledöbbentem. Igaz, még hátra volt a fele a meccsnek, nem lehetett a sima győzelmet elkönyvelni. De a spanyolok nem engedtek ebből a különbségből, 12:6-ra verték a friss európa bajnokot.

Ezek után jött az ausztrál – magyar meccs, ami egészen érdekesen alakult.

Ismét Benedek kezdte a gólgyártást. Az idei évben egyszerűen szenzációs Tibi! Bocs, hogy megint róla áradozom, de kihozza belőlem. A mai napig még mindig Benedek Tibor a példaképem, ha vízilabda kerül szóba. A játékával, a sporthoz való hozzáállásával és kitartásával nekem ő etalon.

Off: Ez a mai vitorlás verseny teljesen kikészített, még mindig úgy érzem, hogy a hullámzó Balatonon küzdök az életemért…meg az első helyért. Kár, hogy leszakadt a fokunk.

Nade vissza a vízilabdához. Az első negyed eléggé meglepett, az ausztrálok nem szaroztak, szétbombázták Szecska kapuját távolról. A második negyedben sikerült végre ellépnünk, 9:5-re vezettünk. A 3 – 4. negyedben mégis fel tudtak zárkózni az ausztrálok.

9:11 volt az állás az utolsó negyed elején. Tény, izgalmassá tették az elején unalmasnak elkönyvelt meccset a fiúk. 11:12 – nél Kiss Gergő harcolt ki egy büntetőt, amit be kellett volna lőnünk. Amit nem Kásának kellett volna ellőnie. Mázlink volt, mert ugyan az ausztráloknak háromszor is lett volna lehetőségük az egyenlítésre a meccs végén, nem tudták helyzeteiket kihasználni. Igaz az utolsó 30 – 40 másodpercükben kapott fórt szépen megjátszották, azonban nem adták meg a gólt. De, ahogy ezt minden sportoló tudja: „Jó játékosnak van szerencséje.”. Mi pedig köztudottan az élvonalba tartozunk.

Ausztrália-Magyarország 12:13 (4:4, 1:5, 4:2, 3:2)

Azért ez alatt a meccs alatt újra elgondolkoztam azon, hogy Kemény ezek szerint magam sem volt meggyőződve arról, hogy jó döntés volt Nagy Viktort otthon hagyni. Igaza volt, én sem cseréltem volna le a most gyengén teljesítő Szécsit egy Gergelyre, hisz Szecska még így is jobban védett. Nagy Viktort gond nélkül tettem volna be erre a meccsre. Biztos vagyok benne, hogy megállta volna a helyét.

A fontos az, hogy szinte biztos, hogy csoportelsőként jutunk tovább. Már csak a kanadaiak vannak hátra. Őket simán kell vernünk.