Bodrogi László szerdán akar pörögni

2008.08.09. 10:18 Módosítva: 2008.08.09. 10:45
A magyar kerékpáros, ahogy várható volt, nem ment végig a szombati mezőnyversenyben. A pályát azért kipróbálta, és inkább rápihen a négy nap múlva esedékes időfutamra. A felkészülésével nem elégedett az éremesélyes versenyző.

"Ez nagyon kemény volt a magas páratartalom miatt - nyilatkozott Bodrogi László az olimpiai sajtószolgálatnak a mezőnyverseny feladása után. - Ilyen időben rendkívül nehéz versenyezni. A rajt előtt még nem döntöttem el, hogy egy vagy két kört menjek, végül csak egyet tettem meg, hogy friss maradjak a szerdai időfutamra. Azt hiszem, a következő körben is kiálltak páran."

orszkerekpar1

A tavalyi világbajnokság egyenkénti időfutamának ezüstérmesétől joggal remélhetünk dobogós szereplést a pekingi 47 km-es időfutamon. A Crédit Agricole magyar profija négy évvel ezelőtt Athénban elég csúnyán leszerepelt ebben a számban (22. lett), de a 2007-es stuttgarti vb-n elért második helye nem rossz kiindulópont.

Bodrogi egyik legnagyobb ellenfele az augusztus 13-ai időfutamon a címvédésre készülő svájci Fabian Cancellara lesz, aki saját elmondása szerint élete versenyére készül Pekingben. A kétszeres időfutam-világbajnok Cancellara tisztában van esélyeivel és a rá nehezedő nyomással. „Az elmúlt néhány évben számtalan versenyen vettem részt, már megtanultam, hogyan fordíthatom ezt a feszültséget a javamra. Ha hagyod, hogy a nyomás elhatalmasodjon rajtad, nincs esélyed. Én nem fogom elkövetni ezt a hibát" – nyilatkozta a swissinfónak Cancellara.

Az időfutamban érdemes lesz figyelni a svájci mellett az idei Tour de France-on összetettben második Cadel Evansre, aki végül is felépült sérüléséből, így vállalni tudja a pekingi indulást. Stefan Schumacher vagy az ausztrálok korábbi háromszoros időfutam-világbajnoka, Michael Rogers is odaérhet a csúcsra.

Bodrogi Lászlónak tehát nem lesz könnyű dolga. Azért is, mert az MTI-nek elmondta, olimpiai felkészülése nem sikerült a legjobban. Csapata, a francia Crédit Agricole nem nevezte a júliusi Tour de France-ra, ezért a magyar kerékpáros egyedül próbált formába lendülni.