Egy kalapácsban minden magyar reménye

2008.08.16. 18:32
Pars Krisztián kalapácsvető a legjobb eredménnyel került döntőbe, a férfi kardcsapat versenyével befejeződik a vívók küzdelme, kezdenek a szabadfogású birkózók, még egyszer lő Sidi Péter.

Talán már nem kellene ilyet írni, de tény, vasárnap megint lesz versenyzőnk, akinek összejöhet az aranyérem. Pars Krisztián a legjobb eredménnyel jutott a kalapácsvetés döntőjébe, a mezőnyből egyedüliként dobott 80 méter fölött. Ebben az évben egyébként a magyar atlétáé a világ második legjobb eredménye, ezért joggal bízhat abban, hogy sikerül minimum dobogós helyen végeznie.

Rajta kívül a magyar atléták közül maratonon Kálovics Anikó, Rakonczai Bea és Teveli Petra, a 100 m gát selejtezőjében Vári Edit áll rajthoz.

Birkózásban az egyetlen magyar női induló, a 63 kg-os Sastin Mariann lép szőnyegre: a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes szabadfogású versenyző előzetesen dobogós helyezést vár magától.

Az utolsó fordulót rendezik a női kézilabdatorna csoportkörében, a magyarok a Koreai Köztársasággal találkoznak. A mieink már biztos továbbjutók, a meccs tétje, hogy hányadik helyen megyünk a negyeddöntőbe.

A magyar együttes abban a tudatban lép majd pályára, hogy már tudni fogja a másik csoport eredményét, és akár alakíthatja úgy a maga meccsét, hogy azzal játsszon később, akivel akar.

Vívásban a férfi kardcsapatversenyben a Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás, Szilágyi Áron (tartalék Lontay Balázs) összetételű gárda próbál javítani a vártnál gyengébben sikerült egyéni szereplés és általában az egész vívócsapat siralmas eredményei után.

A sportlövők 3x40 lövéses puska számában Sidi Péter képviseli a magyar színeket.

A női vízilabdatornán az elődöntőbe jutásért játszanak a csoportok második és harmadik helyezettjei, de a magyar együttes nem érdekelt, csoportgyőztes lett, plusz pihenőnapot harcolt ki magának

Vasárnap osztják ki a pekingi torna legtöbb aranyérmét, 34 számban hirdetnek győztest. Befejeződnek az úszók küzdelmei, véget ér az evezés, teniszben is győzteseket hirdetnek.