Erotikával népszerűsítenék az asztaliteniszt

2008.08.20. 09:35 Módosítva: 2008.08.20. 10:06
Nagyobb nézettségre törekszik az asztalitenisz, és a sportágon belül többen úgy vélik, ezt a legegyszerűbben úgy lehetne elérni, ha a női játékosok a mostaninál szexisebb ruhákban lépnének az asztalhoz.

A gyér érdeklődés miatti aggodalom azáltal ért a tetőfokára, hogy a pekingi olimpia női csapatversenyei során félig üresen tátongtak a lelátók, dacára annak, hogy a pingpong az egyik legnépszerűbb sport a házigazda országban.

A nemzetközi szövetség (ITTF) szerint sürgős átalakításra van szükség, hiszen a hölgyek - ellentétben teniszező kolléganőikkel - leginkább csak egy egyszerű, bő rövidnadrágban és pólóban lépnek asztalhoz.

naomi2

"Próbáljuk rávenni a játékosokat, hogy nőiesebb mezben és szoknyában szerepeljenek a mérkőzéseken" - idézte a China Daily című lap Claude Bergeret-t, az ITTF egyik alelnökét.

A japán Jocumoto Naomi egyébként már példát mutatott a többieknek ebben a témában. A szigetországi asztaliteniszező a tavalyi nemzeti bajnokságon egy saját maga által tervezett kollekcióban lépett a publikum elé: térdzoknit viselt miniszoknyával és egy olyan felsőt, amely az egyik vállát szabadon hagyta.