Hatos Gábort kórházba kellett vinni

2008.08.12. 13:27
Kórházba került Pekingben Hatos Gábor, a 74 kg-os súlycsoport küzdelmeire készülő szabadfogású birkózó - közölte a Magyar Olimpiai Bizottság. A 74 kilós magyar birkózó fülkagylógyulladása nem jött rendbe. 20-án kellene versenyeznie.

A 25 éves versenyző fülkagylógyulladása nem jött rendbe, így az olimpiai faluban található klinikán elvégzett laboratóriumi ellenőrzés, majd a tüzetes orvosi vizsgálat után a klinika vezetője Tállay András főorvossal egyetértésben kórházba utalta az ötszörös magyar bajnok sportolót.

Hatos Gábort a "Kínai-Japán Barátság" elnevezésű kórházban ápolják, ahol állandó felügyelet mellett részesül a szükséges gyógykezelésben.
Súlycsoportjának küzdelmei augusztus 20-án kezdődnek. Indulása attól függ, hogy a következő napokban javul-e az állapota, és az orvosok engedélyezik-e részvételét.

A Haladás birkózója a legutóbbi olimpián a 15. helyen végzett, azóta azonban már szerzett egy bronzérmet a 2006-os moszkvai Európa-bajnokságon, míg tavaly Bakuban hetedik lett a világbajnokságon. Előzetesen azt jósoltuk, hogy akár érmet is szerezhet.

Nem Hatos az első magyar birkózó, aki lemaradhat az olimpiáról egészségügyi okok miatt. Az 55 kilós kötöttfogású Módos Péter el sem utazhatott Pekinge, miután július végén magas lázzal, bakteriális fertőzéssel kórházba szállították, majd a fertőzés miatt vérmérgezést is kapott, nem utazhatott el a kínai fővárosba.